l1
l2


 

Al Attiyah visszalépett a Mexikó Rallytól

Február 25.
Egy résztvevővel kevesebbel számolhatnak a szervezők a Mexikó ralin, valamint egy igen komoly ellenféllel a WRC2 résztvevői, a bajnoki címvédő Nasser Al Attiyah ugyan leadta a nevezését a világbajnokság harmadik futamára, de végül úgy döntött, nem utazik el Dél-Amerikába, mivel fontosabb elfoglaltságot talált magának, a katari inkább a közelgő olimpiai játékokra készül.

A WRC2-es bajnokság címvédője betervezte a szezon első murvás megmérettetését, az olimpiai felkészülés azonban keresztül húzta a számításait. Al Attiyah számára nem ez lesz az első olimpiai részvétel, hiszen az elmúlt három rendezvényen képviselte hazáját, és a legutóbbi 2012-es olimpián bronzéremmel végzett a koronglövészek között.

Természetesen nem fog minden napja felkészüléssel telni Al Attiyah-nak - ralis rajongóinak megígérte, hogy 2016-ban is bőven részese lesz a világbajnokság mezőnyének annak reményében, hogy meg tudja védeni WRC2-es bajnoki címét, de most jelen pillanatban az augusztusi brazil olimpiai játékok élveznek nála elsőséget.

Az argentin megmérettetést jelen állás szerint tervezi a katari, de biztosat csak április közepe felé tud mondani az olimpiai felkészülés függvényében.

Lara