l1
l2


 

Ogier: Le kell mondani a Svéd versenyt!

Február 10.
Egyértelműek a világbajnok szavai a hivatalos pályabejárás első napja után. Sebastien Ogier szerint mindenképpen le kellene mondani a Svéd Rally-t

Megvolt az első napja a pályabejárásnak, ami a legrosszabb sejtéseket erősített meg a pályák állapotát illetően. Hó és jég a legtöbb helyen még mutatóban sincs.

"Használható szakaszok csak Norvégiában vannak. Ott tél van, és ott lehetne rendezni egy sprint versenyt” értékelte Ogier a helyzetet, akitől megszokott dolog a hiszti, de ez alkalommal nem túloz a világbajnoki címvédő. "De a többi szakasz egyszerűen murvás, és extrém bizonytalan lenne ezeken megpróbálni versenyezni."

Ogier legnagyobb problémája, hogy a vékony gumikból nagyon gyorsan kitörhetnek a szögek, és a teljes futófelületet tönkre tehetik, ami nagyon nem hangzik biztonságosnak.

"Nem is értem miért tarjuk meg a pályabejárást!? Már ezzel tönkre tesszük az utakat, minden ok nélkül. Fogalmam nincs, mit csinálunk itt. Ez teljes idiótaság .” - morgolódott Ogier, aki szerint egyértelmű, hogyan kellene döntenie a szervezőknek: "Most tényleg nem tudunk menni. Sajnálom az egészet, de egyszerűen túl veszélyes lenne szögesekkel menni a murván."

A szintén hisztijeiről híres Bertelli máris a világbajnok mellé állt: "Tényleg nagyon veszélyes lenne a szögesekkel murván versenyezni. A körülmények nem teszik lehetővé, hogy biztonságosan lehessen megrendezni a Svéd Rally-t."

A szervezők egyelőre a már korábban ismertetett rövidített időtervhez tartják magukat.

Természetesen beszámolunk róla, ha változik a helyzet.

VAdam