l1
l2


 

Hirvonen a Toyota tesztpilótája

Január 29.
A Rally Világbajnokságtól a 2014-es szezon végén visszavonult és az idei Dakaron is bemutatkozó Mikko Hirvonen– elfogadta Tommi Makinen ajánlatát és tesztpilótaként részt vesz a 2017-ben bemutatkozó Toyota Yaris WRC fejlesztésében.

Újabb fontos láncszem került helyére Tommi Makinen és a Toyota épülő csapatában. Eldőlt, hogy a Yaris WRC márciusban induló tesztjein Mikko Hirvonen tölti be az elsőszámú tesztpilóta szerepét a finn-japán csapatnál. Mikko Hirvonen jó választásnak tűnik, hiszen a világbajnokságon korábban Forddal versenyző finn idén januárban, első nekifutásra az összetettbeli a negyedik helyen végzett a Dakar Rallyn, úgy tűnik nem felejtett el vezetni, kellő tapasztalattal is bír és éppen rá is ér.

Hirvonen 2014-ben volt utoljára részese a rali világbajnokságnak, a búcsúra a pályafutása meghatározó csapatánál, az M-Sportnál került sor, de az évek során megfordult a Subaru-nál és a Citroen-nél is.

A finn pilóta azt az Eric Camilli-t váltja a Toyotánál, aki idén némi meglepetésre az M-Sporthoz WRC-s csapatához szerződött, rajta kívül Makinen csapata segítségére lesz az aszfaltspecialistaként számon tartott Bryan Bouffier és Juho Hanninen is, ám hivatalosan még egyik fél sem erősítette meg a szerződés létrejöttét.

Lara