l1
l2


 

Monte 2016: Ogier újra az élen

Január 22.
A mai befejező szakaszon nem talált Kris Meeke ellenszert Ogier sebességére, aki ismét visszavette a vezetést. A többiek messze-messze lemaradva.

Kris Meeke nem talált magyarázatot Ogier sebességére. a nyolcadik szakaszon több, mint 10 másodpercet adott Citroenes ellenfelének és újra átvette tőle a Monte Carlo Rallye vezetését. "Kell, hogy legyen valami ezen a szakaszon, amit Seb tud. Azt hiszem az, hogy itt lakik 3 km-re innen, úgyhogy örömmel engedem át neki ezt a szakaszt. Nem tudok erre válaszolni. Hosszú még a verseny." 

A harmadik helyen lévő Jari-Matti Latvala már több, mint egy percre van az élen küzdőktől. Talán ez mutatja a legjobban, hogy mennyire másik ligában játszanak a srácok. Latvala a délutáni körben tudta átvenni a harmadik helyet csapattársától. „Már az elejétől kezdve mondom, hogy nem akarok a győzelemért küzdeni. Ha a dobogót elérem, akkor elérem a célomat.” Mikkelsen megforgott az utolsó szakaszon, ezzel nem csak időt vesztett, hanem az önbizalmát is otthagyta abban a kanyarban.

Neuville délután nem tudta tartani a tempót Latvalával, így jelenleg nem úgy néz ki, hogy veszélyes lehet a dobogóra. Kicsit csalódás ez a teljesítmény a Hyundai csapattól, ahol nem csak Neuville, hanem Sordo is folyamatosan a rossz beállításokra panaszkodik.

A délelőtti ígéretes teljesítménye után délután egy kis hiba elég volt Eric Camillinek, hogy ne tudja folytatni a versenyt. Lorenzo Bertellinek hasonló sors jutott, ős is leesett az útról, míg Ott Tänak egy hasonló helyzet után talált visszautat a pályára és tizedik helyen tudta befejezni a mai napot.

Mint megírtuk, Robert Kubica már a mai reggelen egy fa társaságában végezte, ugyanaz a fa vetett véget az ő versenyének, ami Hayden Paddon bal hátsó kerekét is kitörte. Az út mellett pihenő Ford azonban megmentette Elfyn Evanst, aki a második körben ugyanabban a kanyarban csúszott volna ki, ha Kubica Fiestája nem löki vissza a pályára.

Ettől függetlenül Evans külön kategóriát képvisel a WRC2 kategóriában, már több, mint másfél perces az előnye a német Armin Kremer előtt, akit a hasonlóan Fabia R5-tel versenyző Julien Maurien követ.

 

A holnapi napon 174 kilométernyi mért szakasz vár a versenyzőkre, többek között egy klasszikus a Sisteron. Ez a szakasz viszi a versenyzőket vissza Monacoba, a holnapi estét ugyanis már a hercegségben töltik a csapatok.

 

A Monte Carlo Rallye állása 8 szakasz után:

1.

Ogier / Ingrassia

Volkswagen Polo R WRC

1:29:06.1

2.

Meeke / Nagle

Citroen DS3 WRC

+9.5

3.

Latvala / Anttila

Volkswagen Polo R WRC

+1:08.1

4.

Mikkelsen / Jaeger

Volkswagen Polo R WRC

+1:33.8

5.

Neuville / Gilsoul

Hyundai i20 WRC '16

+1:47.8

6.

Östberg / Flöene

Ford Fiesta RS WRC

+2:18.5

7.

Sordo / Martí

Hyundai i20 WRC '16

+3:07.8

8.

Lefebvre / Moreau

Citroen DS3 WRC

+3:32.0

9.

Bouffier / Bellotto

Ford Fiesta RS WRC

+4:18.6

10.

Tänak / Mõlder

Ford Fiesta RS WRC

+5:25.8

VAdam