l1
l2


 

Luis Moya kaphatja Jost Capito székét?

Január 20.
Mozgalmas napjai vannak a Volkswagen csapatának. A háromszoros világbajnok márka nemcsak a negyedik szezonját kezdi meg Monte Carloban, hanem a csapatfőnök lemondása után valakit keresnie kell az élre. Jost Capito a McLaren-nél folytatja, míg helyére talán az a Luis Moya is érkezhet, aki Carlos Sainz jobbján tett szert hírnévre.

Természetesen nem hirtelen jött, gyors leváltásról van szó – múlt héten Capito bejelentette, hogy visszatér az F1-hez, de mindenképpen megvárja, míg megtalálják utódját, akinek átadhatja helyét, így Monacóban még az ő irányítása alatt szállnak harcba. Napok óta szemezgetnek a jelöltekkel és jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a főnöki posztra egyik legesélyesebb az a Luis Moya, aki 2003 és 2006 között a Subaru sportigazgatójaként is tevékenykedett.

 "Engem még ugyan nem keresett meg senki konkrét ajánlattal, de ha egy ilyen eshetőség felmerült, akkor az csak azt jelentheti, hogy jó vezetőnek tartanak. Jelenleg nagykövetként tevékenykedem, de természetesen elgondolkodnék a felkérésen, ha hivatalossá válik a dolog." - mondta el Moya, aki a Monte Carlo ralin személyesen méri fel lehetséges munkahelyét.

Lara