l1
l2


 

Capito a McLarenre cseréli a Volkswagent

Január 14.
Kölcsönös megállapodással a Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito elhagyja a német céget, a VW hivatalos közleménye szerint azért, hogy új szakmai kihívással nézzen szembe, a McLaren Forma 1-es csapatánál folytatja.

Capito 2012 márciusában csatlakozott a Volkswagen Motorsport-hoz, az igazgatói székben Kris Nissen-t váltotta. Feladatát rendkívül sikeresen látta el, hiszen vezérletével a csapat mindent megnyert már az első három szezonban a Rally Világbajnokságon.

"Szeretnénk köszönetet mondani Jost Captionak azért a kivételes sikeres munkáért amit a Volkswagen Motorsportnál végzett. A három szezonban szerzett három világbajnoki cím a Polo R WRC-vel a márka történetének legnagyobb sporteredményeit jelentik,  mely kihangsúlyozza cégünk szakmai felkészültségét. Átlátható és előrelátó vezetésével Jost Capito szerves része volt ennek a sikernek." - nyilatkozta a csapat szűkszavú közleményében Frank Welsch, a Volkswagen igazgatató tanácsának fejlesztésekért felelős tagja.

Capito számára nem lesz újdonság a Száguldó Cirkusz világa, hiszen a Ford előtt épp a Sauber istállónál volt alkalmazásban.

Fri