l1
l2


 

Idén is új ruhát kap az M-Sport Fiesta WRC

Január 11.
Új színekkel rukkol elő az M-Sport csapata a 2016-os szezonra. A Ford tavalyi festése a legtöbb rajongó tiszteletét elnyerte, azonban Malcolm Wilson bízik abban, hogy az idei újítás még kedvesebb lesz a nézők számára.

A kék-fehér dizájn 2015-ben hamar a Ford rajongók kedvence lett, és lényegében ezt a vonalat szeretnék továbbvinni a britek – de színek tekintetében mégis csempésztek bele egy kis változatosságot, tükrözve ezzel az előrehaladásukat, fejlődésüket.

A wrc.com nemrégiben indított egy felmérést, mégpedig arra vonatkozóan, hogy melyik autó jön be külsőre legjobban az olvasóknak. Nos, ha a világbajnoki ponttáblán nem is, de itt aratott a Ford – a szavazók 34 százaléka gondolta úgy, hogy kinézetre az egyik legszimpatikusabb autó volt a Fiesta WRC 2015-ben.

Lényegében az idei dizájn marad a már állandónak számító kék színnél – a fehér alap esett át egy drasztikus változtatáson, hiszen helyére a dinitrogén kék árnyalat került.

Mads Ostberg és Eric Camilli Fiesta WRC-je már megkapta az új ruhát, és az R5-ös Fiestával mozgolódó Elfyn Evans autóján is meg fognak jelenni a Ford legújabb árnyalatai.

Malcolm Wilson, a Ford csapatfőnöke: "A 2015-ös festés nagyon népszerű volt, éppen emiatt nem szerettünk volna teljesen más dizájnt, csupán egy-egy modernebb vonalat és színt csempésztünk a Fordokra. A kékségből természetesen nem hiányozhatnak kiemelkedő partnereink sem – a Michelin és a Castrol logója tovább dominál az autó oldalain."

Lara