l1
l2


 

Visszatér a békepáros Ausztriába, Lukjanuk harcba száll az EB-n

December 18.
Az oroszok és észtek idei bajnoka, Alekszej Lukjanuk is ott lesz az Európa Bajnokság 2015-ös szezonnyitó futamán, a Janner ralin. A Waldviertelen az R5-ös kategóriában debütáló orosz pilótát továbbra is az ukrán Jevgenij Cservonyenko segíti.

Lukjanuk már többször feltűnt az európai mezőnyben, de az anyagiakat mindig kétszer át kellett néznie egy-egy rajthoz állás előtt. A jelenlegi gazdasági helyzet sem éppen a legfényesebb, de a páros minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy az osztrákoknál nekivágjanak a 2015-ös szezonnak. Céljuk természetesen minél több futam teljesítése annak reményében, hogy a tapasztalatok gyarapodásával eredményesebbek lehetnek nemzetközi szinten.

"Nagyon örülök, hogy lehetőségünk van egy Fiesta R5-össel ott lenni a Janner ralin. Van remény arra, hogy ez a felállás tovább folytatódik, de a jövőre vonatkozóan teljesen biztosat még nem tudok mondani. Várom már a rajt pillanatát, hiszen szeretnék minél jobban elmélyedni az R5-ösök világába. A pályák körülményei okozhatnak majd meglepetéseket, hiszen egyaránt lehet számítani hóra, sárra és akár szárazabb részekre is – ez pedig igazán izgalmassá teheti a küzdelmeket."

Lukjanuk segítségére egy cseh csapat, a H-Racing lesz, akinek a tulajdonában van az R5-ös Fiesta. Emellett nagy segítség még az orosz számára a Pirelli támogatása, aki a gumikat biztosítja majd az osztrákoknál.

A futam előtt nem sok ideje lesz ráhangolódni a Fiestára Lukjanuk-nak, ugyanis mindössze egy 50 kilométeres teszt fér bele a menetrendbe a Janner rajtja előtt.

"A 2015-ös szezonban fehérorosz színekben fogunk rajthoz állni. Ennek a lépésnek egyfajta gazdasági háttere is van, hiszen ha jó eredményt érünk el e színben, akkor Ukrajna és Oroszország felé is pozitív képet alkothatunk a partnerekről. Ezek az országok közel állnak egymáshoz, de nagy harcok dúlnak politikai szinten, ezzel pedig szeretnénk egyfajta békét jelképezni." 

Lara