l1
l2


 

Heten hajtanak a DMACK VB-s Fiestájára

November 28.
Hét potenciális jelöltje van a Ford csapatának az R5-ös Fiestára a következő szezonra - listájuk élén Tom Cave és Max Vatanen áll, akik eséllyel pályáznak az autóra egy-egy világbajnoki futamra.

A DMACK által futtatott autók leendő pilótái az M-Sport bázisán néhány felmérésen fognak részt venni, ahol eldöntik, ki lesz a legalkalmasabb a támogatásra. A brit Cave-re többek között azért is esélyes a helyre, mert az idei szezonban egész jól autózott, és a WRC2-es kategóriában az összetettbeli negyedik helyet csípte el - nem mellesleg pedig a DMACK Fiesta Trophy-ban is kiváló szereplést nyújtott az elmúlt hónapokban. Max Vatanen pedig az R2-es autók között végzett kitűnő munkát.

A további öt versenyző közül hárman a holland színeket képviselik - Kevin van Deijne, Mats van den Brand és Timo van der Marel. Rajtuk kívül még Hugo Arellano Luxemburgból és Ralf Sirmacis Lettországból szerepel Fordék listáján.

A versenyzők első komolyabb felmérése jövő hét szerdán lesz, amikor is fizikai és mentális teszteken kell átesniük. Ha rendben találnak náluk mindent, akkor a következő napon az M-Sport legújabb igazolása, Ott Tanak veszi kezelésbe az újoncokat.

Fri