l1
l2


 

Meeke-t megtartja a Citroen

November 18.
A Citroen Racing csapata megerősítette, hogy 2015-ben is számít Kris Meeke-re a világbajnoki futamokon. A brit versenyző 2013 óta segíti a franciákat, és az idei szezonban már sokat hozzátett ahhoz, hogy a márka második helyen végezzen a konstruktőrök között.

Meeke legelőször 2005-ben hívta fel magára a figyelmet, ugyanis ez volt az az év, amikor harmadikként végzett az év végi összesítésben a juniorok között. Következő mérföldkő az IRC-ben való részvétel volt, mely sorozatban 2009-ben bajnokként zárta a szezont. Ezután 2013 emlékezetes még számára, amikor is aláírta a szerződést a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team-mel.

2015-ben pedig nem kell mást ruhát öltenie, a Citroen továbbra is tervez Meeke-vel és navigátorával, Paul Nagle-vel. "Amikor kiválasztottuk Kris-t, egyfajta megelőlegezett bizalmat adtunk neki, hiszen nem tudtuk, hogy meg fog-e felelni az elvárásainknak." - emlékezett vissza a csapat főnöke, Yves Matton. "Úgy tűnik, jól választottunk - versenyről versenyre fejlődött, és ma már egy kész autóversenyzőt mutathatunk fel. Különösen a finnországi szereplése maradt emlékezetes a számunkra, ahol arra is fény derült, hogy egy igazán nyugodt és türelmes embert sikerült találnunk a személyében. Minden téren jó versenyzőnek számít, hiszen murván és aszfalton is egyaránt számíthatunk rá. Ő már biztos, hogy velünk fog dolgozni jövőre, és a második versenyzőnk nevére is nemsokára fény derül."

"Nagyon örülök, hogy tovább folytathatom az itt megkezdett munkát." - mondta el Meeke. "Úgy érzem, tavaly év végén kaptam meg a nagy lehetőséget azzal, hogy 2014-re bizalmat szavaztak nekem. Onnantól kezdve már csak fejlődni szerettem volna, hiszen láttam, hogy van miért. Az idei szezon első felét még a tanulásra szántam, hogy minél jobban megismerjem az autót, és végül a második felében sikerült eredményeket is felmutatnom. Boldog vagyok, hogy egy olyan helyen dolgozhatok, ahol szinte családias a hangulat, és mindenki ismer mindenkit."

Lara