l1
l2


 

8 autóval támad a MINI a 2015-ös Dakaron

November 12.
A Minisek nem bízzák a véletlenre a Dakarban való sikeres szereplés lehetőségét - a csapat nem kevesebb, mint nyolc autóval fog rajthoz állni a január elején megrendezésre kerülő dél-amerikai futamon.

Közel két hónap múlva rajtol el a Dakar mezőnye annak reményében, hogy sikeresen teljesítik a két hetes, izgalmas terepeken futó megmérettetést. Az X-Raid egészen komolyan bevállalja a 2015-ös évet, hiszen szép számmal küld csatába versenyzőket, akik egytől egyig mind Mini ALL4 Racing modellel gyűjthetik majd a kilométereket. A banda két részre válik - a bajnok, Nani Roma két versenytársával, Orlando Terranova-val és Krzysztof Holowczyc-csal fogja képviselni a Monster Energy Rally Raid Team-et, míg Vlagyimir Vasziljev, Erik van Loon, Boris Garafulic, Ajgyin Rakimbajev és Stephan Schott a X-raid MINI ALL4 Racing színeiben tűnik majd fel.  

A Mini számára különleges lehet a 2015-ös év, hiszen ha megnyernék a futamot, akkor a márka zsinórban negyedszer örülhetne az első helynek a Dakaron, csak úgy, mint a FIA World Cup for Cross-Country-ban, ahol 2012-től az idei évig nem találtak legyőzőre. Természetesen nem lesz egyszerű dolguk, hiszen az utóbbi öt év egyik legnehezebb futamára lehet számítani januárban.

"A rendkívül igényes útvonaláról elhíresült verseny nagyon izgalmas harcokat ígér már most. Itt nemcsak a versenyzőké a főszerep, hanem az autóké és a csapatoké is." - mondta el a Mini embere, Lochen Goller. "Még a legtökéletesebb autó számára is komoly kihívást jelentenek a váratlan körülmények, amitől még izgalmasabb lehet a futam. Az elmúlt években a Mini bebizonyította, hogy van állóképessége és teljesítményben illetve gyorsaságban is ott van a szeren."

Nem titok, hogy 2015-ben Nani Roma-nak és navigátorának, Michel Perin-nek a címvédés lesz a célja. "Borzasztó jó érzés volt az idei év elején Dakar győztesként. A verseny elejétől egészen a végéig erősnek éreztem az autót, így tapasztalatból mondhatom, hogy jobb márkához nem is kerülhettem volna. Várom a jövő évi rajthoz állást, ahol szeretnék újból bizonyítani." - mondta el Roma, aki 2004-ben a motorosok között diadalmaskodott.

Terranova, aki ötödikként fejezte be a 2014-es felvonást egy piros-fekete Miniben fog majd helyet foglalni: "Nem tagadom, szeretném megnyerni a futamot. Ezzel a győzelemmel egyébként az első olyan versenyző lennék, aki 40 éves kora előtt érte el a dobogó legfelső fokát." Csapattársa Holowczyc a kék-fekete Minit kapja majd meg közel két hétre: "Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a dobogón végezhessek. Az útvonal nehezebb lesz, mint 2014-ben volt, de ennek ellenére bizakodva vágok neki a futamnak."

MINI ALL4 Racing 2015 Dakar Rally csapatfelállás

Monster Energy Rally Raid Team.

#300 Nani Roma/Michel Périn (ES/FR)
#305 Orlando Terranova/Bernardo "Ronnie" Graue (AR/AR)
#306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri (PL/FR)

X-raid MINI ALL4 Racing Crews.

#310 Vlagyimir Vasziljev/Konsztantin Zsilcov (RU/RU)
#314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NL/NL)
#319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro (CL/PT)
#329 Ajdin Rakhimbajev/Anton Nyikolajev (KZ/RU)
#334 Stephan Schott/Holm Schmidt (DE/DE)

 

Lara