l1
l2


 

Mikkelsen győzelemre éhes

Október 23.
Andreas Mikkelsen a szezon végéhez közeledve nem enged le, hanem tervei szerint még komolyabban belehúz - a norvég versenyző az utolsó két futam közül legalább az egyiket szeretné az élen zárni Volkswagen Polo WRC-jével.

Ez a gondolat valójában a francia ralin megszerzett második hely után született meg Mikkelsen fejében, aki nem titkolja, ez az eredmény adott neki erőt ahhoz, hogy igen is képes akár egy győzelemre is.

A norvég szerint a jó eredmény titka az lehet, hogy nem lesz nyomás rajta sem Spanyolországban sem pedig Wales-ben, így bármi megtörténhet a szakaszokon. „Nagyon szerettem volna év elején elérni az összetett harmadik helyet. Most úgy néz ki, minden esélyem megvan rá, így nem kell stresszelnem azon, hogy minél több pontot gyűjtsek a spanyoloknál vagy éppen Walesben. Mivel kedvemre autózhatok, ezért a nézők lehet majd őrültnek gondolnak, de csak felhőtlenül szeretném teljesíteni a kilométereket."

A csapat tagjai közül többen is azt vallják, hogy a navigátorváltás sokat segített Mikkelsennek abban, hogy megtalálja igazi énjét az autóban és a pályákon is egyaránt. "A franciáknál megszerzett második hely nagy öröm volt számomra. Az aszfalt futamok eddig nem egészen sikerültek jól, de most már úgy gondolom, kellően összekaptam magam, és Ola is sokat segített nekem a jobb 1-ből. Különleges érzés volt csapattársammal, Jari-Matti-val csatáznom."

Lara