l1
l2


 

Ken Block a Spanyol Rallyn villant

Október 20.
A hétvégén kezdődő RACC Spanyol Rallyn bukkan, fel idén először Amerika sztárja, Ken Block. Utolsó jelenése a tavalyi Rally Guanajuato Mexicon volt. Mindig látványosságra törekvő pilótát a WRC.com riporterének sikerült kifaggatnia a Spanyol rallyval kapcsolatban.

Ken, egy ideje már nem láttuk a Rally VB mezőnyében. Mit gondolsz, fel tudod venni a többiekkel szemben a harcot?

KB: "Azt hiszem, hogy a Fiesta WRC-hez való visszatérés minden bizonnyal egy kihívás. Tavaly Mexico óta nem indultam egyszer sem Rally VB futamon, így biztosan hátránnyal indulok a többi versenyzővel szemben. De ezen az eseményen elsősorban a móka kedvéért állok rajthoz, a szakaszok Spanyolországban teljesen elképesztőek, csakúgy, mint a rajongók. "

Milyen szakaszon fogsz tesztelni?

KB: "Aszfaltos és murvás pályákon fogok tesztelni a verseny előtt. Ez kötelező. "

És mi a célod a versenyen?

KB: "A cél az, jól érezzem magam, koncentrált és nyugodt maradjak. Ha jónak érzem magam, kicsit jobban fogom nyomni, de tudom, hogy nem harcolhatok a győzelemért, így az elsődleges cél, hogy vigyázzak az autóra és minden este célba érjek. "

Mit gondolsz a WRC cím megszerzéséért küzdő Latvala vs Ogier csatához?

KB: "Élveztem nézni a harcot. Természetesen jobb lenne, ha néhány különböző márkájú csapat közt folyna a harc, hogy valóban érdekes legyen egy rajongó szemszögéből is a csata."

SzP