l1
l2


 

Herczig nyerte a Mecsek Rallyt

Október 19.
Remek hajrájának köszönhetően Herczig Norbert és Bacigal Igor szerezte meg a futamgyőzelmet a 48. Mecsek Rallyn, a dobogó második fokára a címvédő Kazár Miklós - Szőke Tamás kettős állhatott fel, harmadikként Botka Dávid és Mihalik Péter érkezett célba.

Herczig egy rossz gumiválasztás miatt a negyedik helyről vághattak neki a Mecsek Rally szombati versenynapjának. Mindez azonban nem fogta vissza az S2000-es Skoda Fabia pilótáját, mert bár a nyitó gyorsaságin még átengedték a szakaszgyőzelmet a Kazár Mikiéknek, akik ebben a pillanatban az összetettben is átvették a vezetést, ezt követően azonban nem volt kegyelem a Skodás páros részéről, a nap hátralévő összes szakaszán a legjobb idővel érkeztek célba és végül magabiztos, közel félperces előnnyel szerezték meg a futamgyőzelmet.  

"A pénteki rajtunk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, miután hoztunk egy rossz döntést és a kezdésnél slick abroncsokat választottunk." - kezdte visszaemlékezését Norbi a célban. "Nem sokkal ezután eleredt az eső, és megvallom, Árpádtetőnél régen, vagy talán még soha sem vártam ennyire, hogy kiérjek egy gyorsasági szakaszról, minden kanyarban számoltam vissza, hogy mikor lesz már vége... Szombat reggel aztán kitaláltunk és felépítettünk egy új taktikát, és ehhez tartva magunkat kis lépésekkel szép lassan megkezdtük a felzárkózást. Ehhez persze nyilván kellettek a riválisok hibái, defektjei is. A mai napot ennek tükrében már nagyon élveztem, az eredmény mellett azért is, mert nagyon sok néző állt kint a pályák mellett, így most biztosan a mi ajkunkon a legszélesebb a mosoly."

Kazáréknak így be kellett érniük a második hellyel, azonban az bajnoki ponttáblázaton továbbra is őrzik első helyüket. "Bár a vége nem úgy alakult, ahogy terveztük, összességében nagyon jó versenyt hagyunk magunk mögött. Az autó végig jól viselkedett, jól választottunk gumikat, és a szervizcsapat is tökéletesen működött - de ez most így alakult. Nüanszok döntöttek a rossz időben is, és az utolsó előtti gyorsig partiban is voltunk, a pécsváradi szakasz szerintem ma alkalmatlan volt a versenyzésre." - mondta Kazár.

A pénteki két reptéri szakasz király, Botka Dávid végül a harmadik helyen érkezett célba. "A reptéri két gyors nekünk sikerült a legjobban, és talán emiatt is hittük azt, hogy jobban tudunk majd teljesíteni, de sajnos ebből a versenyből most ennyit tudtunk kihozni. Sok helyen voltak necces pillanataink, ennél most nem tudtunk gyorsabban menni. Izgulni nem izgultunk, főként Péter nem, azt hiszem neki a legváratlanabb pillanatokban sem ment őúgy hatvan fölé a pulzusa..."

A Historic EB mezőnyében címvédést ünnepelhetett az osztrák Wagner-Zauner kettős, akik megismételték tavalyi győzelmüket az olasz Da Zanche - Oberti és a Veikkanen- Mentu kettősök előtt.

A Rallye2-ben a Tajmel - Csendes páros a hat gyorsaságiból ötöt megnyerve zárt az élen, mögöttük két Ladás páros állhatott még fel a dobogóra, a Jobbágy - Jobbágy duó szerezte meg a második, a Bogdán- Molnár páros pedig a harmadik helyet.

A Mecsek Rally végeredménye:
1. Herczig Norbert/Bacigal Igor, Skoda Fabia S2000 1:12:16.5
2. Kazár Miklós/Szőke Tamás, Ford Fiesta R5 +27.1
3. Botka Dávid/Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer IX R4 +1:24.0
4. Hadik András/Kertész Krisztián, Subaru Impreza R4 +1:29.3
5. Ollé Sándor/Tóth Zsolt, Ford Fiesta S2000 +1:41.0
6. Vincze Ferenc/Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +2:55.6
7. Hideg Krisztián/Kerek István, Mitsubishi Lancer Evo VII +2:56.9
8. Krózser Menyhért/Buchholz János, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +3:05.1
9. Matics Mihály/Zejda Viktória, Mitsubishi Lancer Evo IX RS +3:40.4
10. Balogh János/Holczer Dániel, Skoda Fabia S2000 +4:01.4...

Friss képek a Mecsek Rallyról

Fri