l1
l2


 

Terjeszkedik az M-Sport

Október 18.
A Ford és a Bentley versenyautókat építő M-Sport istálló tovább felfejleszti a csapat jelenlegi cumbriai bázisát. A több milliós beruházás keretében egy magán tesztpálya, új gyár és egy hotel is felépülne.

A döntésre már nem sokáig várni, hogy valóban megvalósulnak-e az M-Sport tervei - ha a helyi önkormányzat is rábólint, akkor 2016 közepére ígérik az újdonságokat. Maga a csapat egyébként 1997-től folyamatosan fejlődik ralis berkekben - ezt a sikert mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szalagról most fog legurulni a 88. Fiesta R5-ös versenyautó. Ezzel a számmal pedig a legnépszerűbb autómárkává nőtte ki magát a Ford ebben a technikai sportban. Mindezek mellett a Bentley is szorgosan mozgolódik az autósportban a Continental GT3 programmal.

Az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson szerint a csapat már kinőtte a jelenlegi bázist, és tovább kell gondolni a jövőt. „A központunk fejlesztése lesz a következő lépés. Már több éve dolgozunk azon, hogy nagyobbak legyünk, és úgy tűnik, nemsokára beérik munkánk gyümölcse. Fontosnak tartjuk, hogy a versenyautók fejlesztése mellett azonnali tesztre is legyen lehetőségünk, emiatt terveztettünk meg egy tesztpályát a bázisra."

Wilson elismerte, hogy a helyiek részéről voltak fenntartások az építésekkel és az autózásokkal kapcsolatban, de végül sikerült lenyugtatni az ott lakókat. "A hangos autók miatt többször felmerültek kérdések, azonban nem kell aggódni, a kipufogókon hangtompítók lesznek. Egyébként egy R5-ös autó csendesebb, mint az ST, de semmit nem bíztunk a véletlenre - a pálya akusztikájára is külön figyelem lesz fordítva, hogy minél kevesebb zaj szűrődjön ki."

Lara