l1
l2


 

Matton egyenlő mércét szeretne

Szeptember 17.
A Citroen Csapat főnökét, Yves Matton-t aggasztja, hogy a büntetések osztásakor az FIA az utóbbi időben hátat fordított a következetességnek

Matton úgy véli, ha Kris Meeke nem kap időbüntetést az Ausztrál Rally Valla (SS10) szakaszán egy kanyar levágásáért, az angol dobogóra is állhatott volna.

Meeke és a Volkswagenes Andreas Mikkelsen szoros csatát vívtak az ausztrál rali szombati napján a negyedik helyért, de a harc véget ért mikor Meeke a lenti videón (0:48-tól) látható kanyarbüntetésért megkapta az 1 perc 1 másodperces büntetését.

 

Matton problémája elsősorban nem a büntetés tényével van, sokkal inkább az egyenlő bánásmódot hiányolja, utalva a Lengyel Rallyra, melyen Mikkelsent egy hasonló vágásért "csak" 5000 Eurós pénzbüntetéssel sújtották valamint kizárással fenyegették, ha ez még egyszer megtörténik.

 

Yves Matton: "Nem kommentálom Kris büntetését, csak az szeretném megjegyezni, hogy a versenybírák hasonló esetekben nem következetesek, de ezzel mi nem tudunk mit kezdeni. Mindössze remélem, ha leközelebb hasonló esetre kerül sor, akkor a bírák következetesebbek lesznek.

Mekee ugyan már a vasárnap a nyitó szakaszon, saját erejéből visszaszerezte a negyedik helyet, de hátrányát már nem tudta ledolgozni a dobogó harmadik fokára álló Mikkelsennel szemben. Pedig Matton szerint a büntetés nélkül ezt a harcot Meeke nyerte volna.

"Azt nem tudom, hogy Andreas akkor is ugyanígy választott volna gumit vasárnap reggel ha még harcban állt volna, így itt marad egy kérdőjel, de biztos vagyok benne, hogy Kris megszerezte volna harmadik helyet. Ha levesszük a büntetését és megnézzük milyen időket autózott, akkor szerintem 30-35 másodperccel maradt volna el az első helytől, ami ennyi tapasztalattal amennyi neki van, kimagasló teljesítmény!"

Fri