l1
l2


e

 

Több mint 100 autó a Cicruit of Ireland Rallyn

Április 8.
A Rally EB következő, ír versenyére 37, köztük két magyar páros nevezett, a nemzeti mezőny azonban további nyolcvan autóval, köztük 11 WRC-vel, is bekapcsolódik a száguldásba.

A Skoda és a Peugeot az ír versenyre is két-két autóval érkezik, ami viszont érdekesség, hogy Esapekka Lappi neve mellett ezúttal egy sokat sejtető Skoda Fabia S2000 R5 szerepel, míg a német Sepp Wiegand a sima S2000-essel bukkant fel a listán. A Peugeot-nál nincs változás a görög versenyhez képest, két R5-ösét Breen és Abbring küldheti harcba. A privát mezőnyhöz többek között a WRC2-ben pallérozódó Robert Barrable csatlakozik R5-ös Fiestájával, Sam Moffet pedig egy RRC Fordot állít hadrendbe.

A mezőnyből természetesen nem hiányozhatnak a magyar versenyzők sem, Írországban egy S2000-es Peugeot-val kezdi idei szezonját Vizin László és Zsíros Gábor, kétkerekes Európa Bajnokunk, Bessenyey Zoltán és Nyirfás Juli pedig a jól megszokott Hondával érkezik a versenyre.

Ha valakit nem elégítene ki az EB szűk 40 fős mezőnye, akkor nekik ajánljuk az ezzel párhuzamosan futó ír nemzeti bajnokit, ahol első és második generációs WRC-k mellett olyan különlegességekkel találkozhatunk mint a WRC-k között autózó hátsókerekes Toyota Starlet, az MK1-es és kettes Escortok armadája, de a főleg mifelénk ritkán látott jelenség a Ford Fiesta S2400-as változata is az érdekességek közé sorolandó.

Circuit of Ireland EB nevezések (PDF) | Circuit of Ireland nemzeti nevezések (PDF)

Fri