l1
l2


 

 

Petter Solberg is nevezett a Svéd Rallyra!

Január 23.
Nem sokáig kellett hiányolnunk Petter Solberget, miután bejelentette, hogy a világbajnokságon való részvételekért ő ugyan nem fog fizetni... a februári svéd ralin már ott lesz. Ugyan nem a WRC-k élmezőnyében, hanem a historic kategóriáját fogja erősíteni feleségével, Pernilla-val a jobbján.

Solberg úgy érzi, ez nemcsak neki lesz elégtétel, hanem a rajongóinak is, hiszen a világbajnokság második állomása egy olyan futam, melyen mindig is nagy számban voltak jelen a Solberg-fanok. Visszavonulását tavaly év végén jelentette be, és akkor megígérte, hogy lesznek azért még rajthoz állásai, de akkor konkrétumokat nem közölt. Most pedig már javában készül a veterán autók versenyére, mely február 8. és 9. között lesz megrendezve.

A verseny első napja péntekre esik, amikor is a Vargåsen és a karlstadt-i szuperspeciált, a Färjestadstravet-t fogják teljesíteni a historicosok. Szombaton a Sagen, a Fredriksberg és a Rämmen lesz terítéken, míg az utolsó kilométereket a Hagfors Sprint-en tehetik meg.

"Ha nem mehetek WRC-vel, valamivel muszáj lefoglalnom magam" - mondta Petter, aki a Finnskogsvalsen ralin a múlt héten már tesztelte Ford Escort-ját. Biztonsági autóként volt ugyan jelen a január 19-ei futamon, de a nézőknek nem kellett szomorkodniuk, hiszen nevéhez hűen versenykörülményeket teremtett a futamon kívül is. A svéd ralin azonban már papíron is versenyzőként lesz jegyezve a historic hármas kategóriájában.

"Nem szeretném semmiképpen kihagyni Svédországot. WRC-re most nem volt keret, de remélem, lesz lehetőségem később a világbajnokság élmezőnyében autózni. Most Pernilla fog beülni mellém, és ígérem, hogy egy jó kis show-t hozunk össze a nézőknek" - tette hozzá Solberg.

Lara