Portugál pályákon a Polo WRC + videó

Április 5.
Ahogy Svédországba úgy Portugáliába is magával vitte a Volkswagen a Polo WRC-t, hogy a havas pályák után murván is összemérhessék a Polo WRC potenciálját vetélytársaikkal.

Rally Sweden

Mivel a Rally VB futamainak nagy része murvás pályákon zajlik, a sorozathoz jövőre csatlakozó Volkswagen is igyekszik kihasználni minden lehetőséget a Polo WRC ütőképessé tételére. A német csapat ezért úgy döntött meghosszabbítja portugál kirándulását és a ralit követő napokban megjáratták a Polo WRC-t a helyi pályákon.

Az autót természetesen a Volkswagen elsőszámú pilótája, Sebastien Ogier vezette, aki mellé egy kör erejéig beült a kétszeres világbajnok és Dakar győztes Carlos Sainz is, aki pályafutása során több ezer kilométert tesztelt versenyautókat, így van egy kis rálátása a dolgokra. A Matador azonban nem bírta sokáig a jobb egyben, ezt követően saját kezébe vette a Polo kormányát.

A két pilóta az autón kívül is remekül megértette egymást, Sainz és Ogier a tesztköröket követően rendre megosztották egymással tapasztalataikat.

 

Fri