Jost Capito Nissen helyén

Március 30.
Az 53 éves Jost Capito veszi át május elsejei hatállyal a Volkswagen csapatvezetői pozícióját. Kris Nissent váltja le a csapat élén, aki egy darabig segíti utódját a munkában, majd később tanácsadói pozícióban áll a konszern rendelkezésére.

Rally Sweden

Jost Capito a ’Ford Motor Company USA’-tól érkezik a Volkswagen konszernhez, de évtizedes autósport tapasztalattal is rendelkezik, többek között a Forma-1-ből, de volt navigátor és győztes a Párizs – Dakar Rallye kamionos kategóriájában. Az önéletrajza igen gazdag: 1984-ben kezdett okleveles mérnökként a BMW nagyteljesítményű motorjainak részlegén fejlesztőmérnökként dolgozni, és már 1989-ben jóval feljebb lépett, a Porsche Carrera kupa szervezeti vezetője lett, később pedig teljes egészében átvette az összes Porsche márkakupa vezetési pozícióját. 1996-tól 2001-ig töltött be vezetői funkciót a Sauber Petronas Engineering-nél, 1998-tól pedig vezető operatív igazgató a Sauber Red Bull F1-Team-nél. 2001 év végén váltott a Fordhoz, ahol legutóbb a nagy teljesítményű modellekért és a globális motorsport stratégiáért volt felelős.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Az 51 éves Kris Nissen 2003 óta vezeti a Volkswagen Motorsportot, és ez idő alatt komoly autósport sikerekre vezette a csapatát. Dr Ulrich Hackenberg, a VW-konszern fejlesztési vezetője megköszönte Nissennek a sikeres munkáját: "Nissen Úr messze előre vitte a Volkswagen Motorsport-ot, és a csapatot eddigi legsikeresebb szakaszába vezette. Komoly szerepe volt abban, hogy a Volkswagen 2009-ben kettős győzelmet ért el a Dakar Rallye-n, illetve a 2010-es és 2011-es hármas Dakar Rallye győzelemben, amivel a Volkswagen Motorsport sporttörténelmet írt."

Reményeink szerint a portugál verseny keretében sikerül pár szót váltanunk erről is Kris Nissennel, amit természetesen itt is megosztunk, ahogy nemsokára a Dr. Ulrich Hackenberggel készült interjút is olvashatjátok!

Kígyó