Citroen marad

Január 25.
Még a múlt heti Monte alatt jelentette be a Peugeot csapat, hogy beszűntetik a pályaautós tevékenységeiket. Okként a gazdasági helyzetet jelölte meg a csapat. A Citroen viszont megerősítette, hogy marad a raliban, még akkor is ha Loeb már nem lesz.

Nagyjából egy hete robbant a bomba, a Peugeot nem indul az idei Le Mans sorozatban és a 24 óráson sem. "Ezt a döntést az Európában uralkodó nehéz gazdasági helyzet hozta. Nem indulunk Le Mans-ban."

Azonnal szárnyra kapott a valence-i szervizparkban a pletyka, hogy a Citroën, a PSA testvérmárka azonnal befejezi az összes motorsport tevékenységét. Az új csapatvezető Yves Matton viszont cáfolta a híreszteléseket, és megerősítette a márka elkötelezettségét a ralisport iránt. "Minden csapattaggal leültem ma délután, és elmondtam nekik a Fredric Banzet (a PSA csoport Citroënért felelős vezetője) üzenetét, miszerint a programot folytatjuk, és garantálja, hogy ez a jövőben is így marad."

Sőt, Loeb távozása után is maradna a csapat. "A legjobb bizonyítékunk erre, hogy Hirvonennel két éves, Nasser Al-Attiyah-val három éves szerződést kötöttünk, két további év opciójával. A jövőben is itt leszünk és maradunk Sebastien visszavonulása után is. Különben mi értelme lenne a fiatal Thierry Neuville támogatásának? Maradunk!” -hangsúlyozta Matton.

Nem sokkal később Banzet személyesen is tájékoztatta a sajtót: "A Citroën nagyon jól érzi magát a Rali-VB-n és a Peugeot-döntéstől függetlenül továbbra is elkötelezettek vagyunk a ralisport iránt. Meg vagyunk győződve arról, több másik szériával összehasonlításban, a rali-vb egyértelmű szabályozást, 13 futamot világszerte, és ezzel egy nagyon jó ellenszolgáltatást nyújt. Még akkor is ha az FIA-val egy jobban működő reklámtevékenységen és TV-s megjelenésen kell dolgoznunk.”

Kígyó