{

 

 

A biztonságos vezetés élményéért

Január 13.
Ezért a célért szólal meg közösen a Sixt rent a car - Wallis Autókölcsönző Kft. (Sixt Magyarország) és a Mobileye ütközésvédelmi rendszer kizárólagos magyarországi forgalmazója, az Auto Safety Kft. Az Auto Safety kizárólagosságot biztosít a Sixt Magyarország részére az autókölcsönző szektoron belül a Mobileye tesztelésére és bevezetésére. Így a Sixt Magyarországon úttörőként tehet konkrét innovatív intézkedéseket a biztonságos vezetés élményéért. A két cég stratégiai együttműködése tovább mélyíti piaci pozíciójukat.

Az együttműködés az elmúlt évben külföldön is megindult már, például Izraelben a Sixt aktívan részt vett a Mobileye projektben és folyamatosan dolgozik az értékes cél érdekében a közös munka elmélyítésén.

A két nemzetközi cég folyamatosan dolgozik, hogy egyre több Sixt országban bevezesse a Mobileye projektet. A cél, hogy nemzetközi szinten minden Sixt ügyfél számára elérhető, hogy egy minimális díj ellenében Mobileye készülékkel ellátott gépkocsit bérelhessen.

Az Auto-Safety Hungary tulajdonosai több éves autóipari tapasztalattal rendelkeznek és elkötelezettek a Mobileye termék sikere iránt. De miről is van szó?! A Mobileye ütközésvédelmi rendszer egy öt az egyben megoldás:
• Sávelhagyás figyelmeztetés,
• Követési távolság ellenőrzés és figyelmeztetés,
• Ráfutásos baleset figyelmeztetés,
• Városi ráfutás figyelmeztetés (a dugóban történő koccanások elkerülésére),
• Gyalogos - elütés figyelmeztetés.

A Mobileye C2-270™ egy, a közlekedésbiztonságot javító megoldás az ütközés megelőzésére és következményeinek mérséklésére. A rendszer szerves része egy intelligens kamera, amelyet a járművön belül, az első szélvédőre lehet rögzíteni. A rendszer a Mobileye jármű, sáv-, és gyalogos érzékelési technológiája segítségével méri a járművek, a sávelválasztók és a gyalogosok távolságát, és ezek alapján biztosítja a vezető részére az életmentő vészjelzéseket. A Mobileye C2-270™ figyelme nem lankad, mindig előre néz és készen áll, hogy figyelmeztesse a jármű vezetőjét a váratlanul feltűnő veszélyre.

A gépjárműbalesetek halálos áldozatokat követelnek, és jelentős veszteségeket okoznak a vállalkozásoknak:

• A gépkocsit vezető alkalmazottak 2.9%-a szenved a munkájához kapcsolódó sérülést. Német Statisztikai Hivatal, 2009
• A figyelmetlenség a fő kiváltó ok a bejelentett balesetek 23%-a esetében. A mobiltelefon használata a legfontosabb figyelem-elterelő tényező. BFS Svájci Statisztika Hivatal.
• € 730 = átlagos éves javítási költség gépkocsinként, Európában ECDP
• A balesetek 69%-a városon belül történik. DEStatis
• A halálos munkahelyi balesetek 60%-a a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódik. Eurogip, az ETSC European Transport Safety Council számára, PRAISE Project
• Magyarországon az összes személysérüléssel járó baleset közel 8%-a követési távolság nem megfelelő megtartásából adódik - ORFK-OBB

 

A balesetekhez kapcsolódó költségek jelentős részét képezik a gépkocsi fenntartási költségeinek, beleértve a munkaerő és a gépkocsi kieső idejének költségeit is. Néhány másodperccel korábbi figyelmeztetés jelentős mértékben segíthet elkerülni az anyagi károkat és a személyi sérüléseket. 500 ezredmásodperc figyelmetlenség jelenti a különbséget a biztonságos megállás és a súlyos ütközés között.

"A Sixt rent a car - Wallis Autókölcsönző Kft-nél nem csak a szolgáltatásunkban nyújtott magas minőségre és kedvező árakra fordítunk nagy hangsúlyt, hanem a bérlőink biztonsága is mindenekelőtt áll. Amennyiben ezért tehetünk is, akkor meg fogjuk ragadni a lehetőséget. Ezt a kiváló és motiváló célt szolgálja a Mobileye, ezért egy percig sem haboztunk, hogy a projekt mellé álljunk-e. Örömmel adjuk a Sixt brand nevét egy ilyen cél eléréséhez.” - nyilatkozta Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője.

"A Sixt jóvoltából megkezdhettük a Mobileye tesztelését a nagy nyilvánosság előtt is. Kíváncsian várjuk a tapasztalatokat, eredményeket” - fejtette ki dr. Hermán Róbert, az Auto Safety Kft. ügyveztője.

Ezen túl a Sixt saját használatra és bérlői tesztelésre is bevet néhány készüléket az elkövetkező hónapokban, mely tesztek eredményeképpen dönt a későbbiekben arról, hogy milyen részben és ütemezésben szereli fel rent a car flottáját a Mobileye készülékkel a bérlők biztonságos vezetési élményének biztosítsa érdekében.

Az autókölcsönző a gépkocsiparkjának ütközésvédelmi rendszerrel történő ellátásával tovább tudja emelni szolgáltatása minőségét, hiszen, ha csökkennek a saját hibás balesetekből adódó károk, akkor a bérlők is nagyobb megelégedéssel távoznak és fordulnak újból autóbérlési igényükkel ugyanahhoz a céghez. Nem beszélve arról, hogy a gépkocsik eladásánál a korábban elszenvedett sérülések sokat rontanak az eladási értéken, mely negatív hatás a Mobileye-jal szintén redukálható.

"A Mi küldetésünk az Ön biztonsága!”

További információ: www.autosafety.hu , www.sixt.hu