Ogier a Volkswagené + videó

November 23.
Megvan a németek első igazolt versenyzője, Sebastien Ogier és Julien Ingrassia a Volkswagennél folytatja pályafutását. A francia 3 évre írt alá, cél a világbajnoki cím.

A Volkswagen egy rövid videó üzeneten keresztül közölte a világgal, hogy Sebastien Ogier és Julien Ingrassia 3 éves szerződést kötött a csapattal. A szerződés részleteiről egyelőre elég keveset hoztak nyilvánosságra a felek. Hivatalosan egyelőre annyit lehet tudni, hogy Ogier jövőre részt vesz a Polo R WRC fejlesztésében, majd 2013-ban a csapat színeiben a dobogós helyezésekért szeretnének küzdeni.

"Ez nagyon különleges érzés, nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam a szerződésem a Volkswagen Motorsporttal.” - mondta Ogier a bejelentést követően. "A csapat célja, hogy mielőbb győzelmet szerezzen és a célom nekem sem más, világbajnok szeretnék lenni.”

"Hisszük hogy Ogier komoly erősítést hoz a csapathoz, talán a választható legerősebbet.” - mondta Kris Nissen a Volkswagen Motorsport igazgatója. "Magabiztosak vagyunk, a csapattal az autóval, a teljesítményünkkel kapcsolatban, Sebastien Ogier érkezésével pedig sokkal gyorsabbak lettünk. Úgy érzem már a kezdetekben is nagyon erősek vagyunk."

A rallysport.hu nem hivatalos információ szerint, Ogier jövőre 100!!! napot teszteli a Polo-t és egy S2000-es Fabia-val részt a Rally Világbajnokság futamain is.

 

Fri