Ötnapos lesz a Monte

November 22.
Sőt, a kvalifikációs teszttel együtt hat napon át, keddtől vasárnapig, tart a Rally VB 2012-es szezonnyitó futama, a Rallye Monte Carlo.

A 2012-es Monte hivatalos programja január 17.-én kedden reggel, a kvalifikációs teszttel veszi kezdetét. Délután szabad foglalkozást kapnak a versenyzők, este 6-tól pedig az ünnepélyes rajtceremóniára várják a mezőnyt.

Szerda reggel alaposan belecsapnak a lecsóba, egy 37 kilométeres szakasszal indul meg a versengés. A kör még egy 30 kilométeres gyorsaságiból áll, amit délután még egyszer teljesítenek. Csütörtökön hat gyorsasági szakasz szerepel a programban, két körre bontva, pénteken viszont csupán 3 gyorsasági miatt kell felkelni a mezőnynek. Szombaton sokáig lehet aludni, a negyedik napra rendelt 4 gyorsasági közül az első is csak délután negyed négykor rajtol. A második kör viszont már sötétben kerül megrendezésre, az első autó fél 10 kor érkezik a Monacói flexi szervizbe.

A vasárnapi időbeosztás az igazán tékozló, mindössze az 5 kilométeres Power Stage szakasz és a céldobogó szerepel a programban, előbbi 10:11-kor rajtol, a díjakat pedig 15:00-kor adják át.

Fri