Finn Rally Blog 1. rész: Irány a ralik ralija

Július 26.
Véget ért a nyári szünet a Rally Világbajnokságon a Bioextra ZRt hathatós segítségével Fri útra kel a szezon második felét indító legendás Finn Rallyra.

Amikor elkezdtem tervezni a World Tour 2011-et úgy voltam vele, ha ez első felén túl leszek, a másodikkal nem lehet probléma. Az első hét versenyből ugyanis hármat rendeznek Európán kívül, de a svéd, a portugál és a szardínia ralik sem a legkönnyebben elérhető versenyek közé tartoznak. A túra eddigi sikereit ezúttal nem részletezném bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága annak, amibe a rallysport.hu belekezdett. Ennek ellenére továbbra sem könnyű összerakni egy-egy futamot, de hála a Bioextra ZRt.-nek a világbajnokság egyik legjobb versenyére, a Neste Oil Rally Finlandra is nyugodtan készülhetünk. Bízunk benne, hogy örömünkben Te is osztozol, ha igen arra kérünk, erősítsd ezt meg egy lájkkal.

A Finn Rallyra szokásunkhoz híven most is a Rallyetours-szal utazunk, nem leszünk kevesen, a létszám most is meghaladja a 30 főt. Szerencsére ismét sikerült jó árasított repjegyet találni, így hanyagolhatjuk a kisbuszos megoldást. Bár eddig nem volt részem benne, de autóval nem kis kihívás Jyvaskyla-ig zötykölődni, nem is a távolság miatt, mert tavaly a Svéd Ralira többet mentünk, a baj az, hogy tulajdonképpen autópálya nem szerepel az itinerben. A Finn Rallyn visszatér a rallysport.hu élő legendája, a rali dokumentumfilmek koronázatlan királya, az első és eddigi egyetlen videójával 70 000-es You Tube megtekintést produkáló Kovács Atilla. Valójában bele se merek gondolni mi következhet ezután. :)

Bár a finn VB futamon még sosem jártam, de a helyszín mégsem lesz ismeretlen számomra. Néhány éve a Korda Racinggel 4 felejthetetlen finn nemzeti bajnoki futam vendégei voltunk, az egyik verseny pályái részben megegyeztek az egykori 1000 tó rali gyorsaságijaival, a különbség csak annyi, hogy ott jártamkor mindent hó borított. A Finn Rally azonban egészen más, amikor Janne Tuohino-val beszélgettem, azt mondta messze ez a verseny a legnagyobb kedvence az összes közül. A mezőnyre idén sem lehet panasz, sarokszámok a következők

- 124 autó
- 4 gyári csapat
- 21 új generációs WRC
- 14 S2000-es
- 2 magyar páros

Gépünk kedd este indul, az időeltolódásnak köszönhetően este 10-kor szállunk le Turkuban, innen durván 300 km autókázással jutunk el a szállásra. Atival közesen egy bőröndöt adunk fel. Bár tudjuk, hogy kint már vár ránk Karjala és Lapin Kulta, de hogy semmiképp ne kerülhessünk bajba, abban állapodtunk meg, hogy csak a lehető legszükségesebbeket pakoljuk a feladós táskába, a 20 kilós súlyhatárig pedig sörrel hizlaljuk fel a bőröndöt. Indulás!

A Finn Rally blog és helyszíni tudósításunk támogatója: Bioextra ZRt.
Partnereink:Korda Racing RallyeTours Rallypolo

Támogatóink:

Görög Rally Blog 4. rész: Villagra, rendszámtábla és verseny képe!

Fri