Magyar nevek a Mecsek listáján

Május 25.
Újabb, ezúttal már magyar neveket jegyezhetünk fel a Mecsek listájára, Puskádi Jani a Hondával további 5, Vizin László pedig 4 IRC futamon tervez idén rajthoz állni Volkswagen Polo S2000-sel.

Puskádiék idei bemutatkozó versenyükön már túl is vannak, Gódor Barnával sikeresen teljesítették a Korzika Rallyt, miután az Eurosol Racing Team csapatvezetője, Csökő Zoltán bizakodóan tekint a jövőbe. "Janiék célja, hogy az IRC 2WD kupájában szeretnének minél előrébb végezni." - mondta a rallysport.hu megkeresésére Csökő Zoli. "Egy kis szerencsével összejöhet egy dobogós helyezés is, Korzikán az első pontokat már megszereztük.” Janiék az 5-ös géposztály 19 indulójából a 7. helyen értek célba, illetve az R3/C-ben 4. helyezés került a nevük mellé.

A folytatásban Janiék még öt IRC futamon állnak rajthoz, a Yalta, a Barum, a Mecsek, és a Ciprus ralik mellett vagy Sanremoban vagy Skóciában láthatjuk őket a Hondában. Az IRC mellett azonban magyar bajnoki versenyek is szerepelnek a programban, előreláthatólag Veszprémben, Aradon és talán a Mikulás Rallyn láthatjuk majd őket.

A csapat a Honda mellett még egy autót futtat, a Volkswagen Polo S2000-sel Vizin László és Zsíros Gábor idén 4 IRC futamon áll rajthoz. A programban a Yalta Rally, a Barum Rally, a Mecsek Rally és a Ciprus Rally szerepelnek. A csapat azonban szeretné a Magyar Bajnokságban is versenyeztetni a Polo-t. "Elképzelhető hogy Jani, a Polo-val áll rajthoz a Veszprém Rallyn." - mondta Zoli. "De elsősorban versenyeztetni szeretnénk.

Az autó ideális választás lenne a Magyar Bajnokságban, mivel sokkal olcsóbb, elérhetőbb, mint bármely más Szuper 2000-es típus. Nagyon jó a hátterünk hozzá, Ausztriából jön hozzá profi technikus és komoly tartalék alkatrészt is kapunk. Az autó korábbi pilótája, Andreas Waldherr is rendelkezésünkre áll, aki versenytapasztalatokkal és a beállításokban maximális segítséget jelent. Az autóhoz megvannak az aktuális fejlesztések is, például új leömlő, polikarbonát ablakok, stb."

Az Eurosol Racing Team tervezett versenyei:
Puskádi János/Gódor Barna, Honda Civic R3:
- Yalta Rally UA (IRC),
- Veszprém Rally (ORB),
- Arad Rally (ORB),
- Barum Rally CZ (IRC),
- Mecsek Rally HU (IRC),
- San Remo Rally IT vagy RAC MSA Rally of Scotland (IRC),
- Cyprus Rally (IRC)
- Mikulás Rallye HU ???

Vizin Laszló/Zsíros Gábor. VW Polo Super 2000:
- Yalta Rally UA (IRC),
- Barum Rally CZ (IRC),
- Mecsek Rally HU (IRC),
- Cyprus Rally (IRC)

A Mecsek Rally listája:
4WD:
- Vizin László (H), Volkswagen Polo S2000
- Matthias Kahle (D), Skoda Fabia S2000
- Mark Wallenwein (D), Skoda Fabia S2000
- Giandomenico Basso (I), Proton Satria Neo S2000
- Toni Gardemeister (FIN), Skoda Fabia S2000
- Thierry Neuville (B), Peugeot 207 S2000
- Andreas Mikkelsen (N), Skoda Fabia S2000
- Toshi Arai (J), Subaru Impreza R4
- Turán Frigyes (H), Ford Fiesta S2000 ?

2WD:
- Puskádi János (H), - Honda Civic Type R3
- Martin Kangur (EST) - Honda Civic Type R3
- Eric Mauffrey - Renault Megane RS N4
- Petr Brynda (CZ) - Renault Clio R3 Maxi

Észt név a Mecsek listáján
Tovább bővül a Mecsek listája
Arai gyári R4-es Subaruval jön a Mecsekre!

Fri