A hollandok kapnak a Citroen DS3 WRC-ből

December 10.
Bár Olivier Quesnel többször is kijelentette, hogy privát csapatoknak nem tervezi kiadni a DS3 WRC-t, úgy tűnik volt ami meggyőzze ennek ellenkezőjéről a Citroen Racinget, a holland Van Merksteijn Motorsport jövőre 10 világbajnoki futamra kapja meg a kis Citroent.

Hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jóllakjon, az autót valójában a Citroen Racing fogja versenyeztetni, a 10 világbajnoki futamon pedig az ifjabbik Peter van Merksteijn kormányozhatja. Apa és fia már korábban is részt vett több világbajnoki futamon, azonban eddig az M-Sport Focus WRC-it versenyeztették, ezek egyikével Bernhard Ten Brinke holland bajnoki címet is szerzett. "Jövőre drasztikusan megváltoznak a Rally VB szabályai mi pedig szeretnénk maximális felkészültséggel odaállni a 2011-es szezon rajtjához." - mondta Gerard Grouve, a Van Merksteijn Motosport vezetője. "Eléggé korlátozottak a lehetőségek, hiszen alig van szabad WRC autó a következő szezonra. Izgatottak vagyunk, hiszen Peternek egyedi lehetősége van, 2011-ben egy gyári autóval és teljes gyári háttérrel vehessen részt a Rally Világbajnokságon."

"Az elmúlt években az üzleti ügyek mellett nem tudtam elég időt szentelni a ralinak." - mondta az ifjabbik Peter van Merksteijn. ” A Citroen új raliautója, a DS3 WRC szuper autónak tűnik, Sebastien Loeb is nagyon bízik benne. Jövőre 10 világbajnoki futamot tervezünk, célom hogy pontszerző helyeken érjek célba. Nagy izgalommal várom a futamokat, ezek közül is kiemelkedik az Ausztrál Rally."

A fiatalabbik Merksteijn programja a szezonnyitó Svéd Rallyvak veszi kezdetét, de mellette a papa is rajhoz áll majd néhány VB futamon a DS3 WRC-vel."

Merksteij Junior és navigátora, Eddy Chevalier a következő 10 futamon tervezi a rajthoz állást a DS3 WRC-vel:Svédország, Portugália, Jordánia, Olaszország, Görögorszég, Németország, Ausztrália, Franciaország, Spanyolország és Wales.

Wilson szerint Hirvonnen jövőre újra gyors lesz
Dennis Kuipers 10 futamon a Fiesta RS WRC-vel!
Mads Ostberg a Fordnál folytatja

Fri