Korda Erik emelt fővel búcsúzott

November 14.
Közönségszórakoztató autózással valamennyi vasárnapi szelektív szakaszt megnyerve búcsúzott a G4S Terep-rally Bajnokság idei szezonjától, Korda Erik és Tóth György.


Fotó: Szántó Frigyes

A Korda Racing párosa, ígéretéhez hűen, vasárnap visszaállt a versenybe Korda Erik ugyanis nem a szervizparkban szeretett volna búcsúzni a terep-rallye bajnokság idei szezonjától. Vasárnapra a szervezők négy szelektív szakaszt írtak elő, ezek közül kettőt a Rába ring környékén, majd zárásként két rövid szakaszt a budapesti Hungexpo területén jelöltek kit. A napi penzum némiképp lecsökkent mivel a hosszabbik pályából lecsípték az első 16 kilométert, így nem is történt komolyabb változás a helyezettek közt szombathoz képest, Fazekas Károly és Maurer Péter első futamgyőzelmét, Szalay Balázs és Bunkoczy László pedig első bajnoki címét ünnepelte a budapesti célban. Korda Erik és Tóth György is kihozta, amit lehetett a befejező napból, valamennyi szelektív szakaszt megnyerték, de a gyorsaság mellé közönségszórakoztató autózást is társítottak, a kategória bajnoki cím és az abszolút ezüst mellett jó néhány szurkolót is szereztek.

Korda Erik: - Nem mondanám, hogy örültem, amikor megtudtam, hogy lerövidítik a mai pályát, nem is értettem, hogy mi indokolta, hiszen kétszer már végigmentünk rajta és elvégre azért jöttünk ide, hogy versenyezzünk. Szerettük volna megnyerni a mai szakaszokat, ez sikerült is. Sok jelentősége ugyan nincs, a bajnoki cím sajnos tegnapi kiesésünkkel elúszott és itt a futamon sem tudtunk előrelépni, de minden apró sikernek örülünk és mivel elég kevés autó maradt versenyben szerettük volna a nézőknek is kedveskedni.


Fotó: Szántó Frigyes

- A Hungexpón kijelölt pályától kicsit tartottam, ennek ellenére jól sikerült, élveztük mi is és a visszajelzések alapján a közönségnek is tetszett, amit csináltunk. Ennek ellenére még kicsit bánatosak vagyunk, mert kaptunk egy lehetőséget, hogy a kategória bajnoki cím mellé begyűjtsük az abszolút első helyet is, de most nem tudtunk élni vele. A bajnoki trófea azonban jó helyre került, Szalay Balázs nagyon sokat dolgozott a bajnoki címért és nagyon sokat tett a magyar terep-rally sportért, őszintén gratulálok neki. Nagyon színvonalas és izgalmas csatákat vívtunk, reméljük jövőre is megküzdhetünk, és nagy csatában elhódíthatjuk tőle a bajnoki serleget. A Korda Racing azért nem maradt bajnoki cím nélkül, Fekete „Schwarz” Laci barátom megszerezte a qaudosok bajnok címét, ezúton is gratulálok neki hozzá!


Fotó: Szántó Frigyes

- Szeretném megköszönni támogatóim egész éves bizalmát, a Korda Racing és a TSP valamennyi csapattagjának egész éves munkáját és családom türelmét. Köszönöm, hogy lehetővé tették számomra, hogy valóban profi körülmények közt versenyezhettünk, kategóriánk bajnoki címét nekik ajánlom!

A Korda Racing másik pilótája, Lónyai Pál kihagyni kényszerült a szezonzáró futamot, de jövőre ismét szeretne harcba szállni.

Lónyai Pál: - Sajnos én ezt a versenyt csak kívülről követtem figyelemmel, ez nem volt túl felemelő érzés, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak valamennyi célba érkezőnek. Nekünk nem volt könnyű dolgunk idén, sok nehézséggel kellett szembenéznünk, de én mindezek ellenére a szívembe zártam ezt a sportot és jövőre szeretném kamatoztatni a megszerzett tapasztalatokat és szeretnék sok nagy csatában részt venni és megnehezíteni versenyzőtársaim dolgát.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Bioextra ZRt, Corax Bioner ZRt, TAXI4, J.PRESS, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, Burger King, Admiral Casino, Alabárdos Étterem, D&G, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Alp-Favill 96 Kft, Szerszám Bróker, Tatár Pékség, Tigers Security, Polar-Immo Kft, Polar-Húsz Kft

Korda Racing