Novikov nem folytatja! + videó

November 4.
A fiatal tehetség váratlan nyilatkozatot tett a héten jövőjével kapcsolatban.

Jevgenyij Novikov tíz évvel ezelőtt kezdte autósport karrierjét. Ez idő alatt több sikerrel mutatkozott be pálya-, formaautó versenyeken és a raliban egyaránt.

A jövő évaddal kapcsolatban bíztató hírek keltek szárnyra Novikovról, aki egy év kihagyás után visszatérését tervezte a Rali VB-re. Azonban úgy tűnik, ez veszni látszik - Jevgenyij döntött jövőjével kapcsolatban: befejezi autósport karrierjét és a magánéletére koncentrál.

Jevgenyij Novikov: "Nagyon nehéz volt választani az autósport világa és az üzleti élet között. Sok mindent feláldoztam a sportért, gyerekkorom óta nagyon fontos szerepe volt az életemnek. A rali nem pusztán hobbi volt számomra, hanem az életem. Az új fejlesztéseknek köszönhetően számomra is hatalmas lehetőséget jelentett volna a jövő évi Rali Világbajnokságon való részvétel. Volt több ajánlatom és végül összeállt az anyagi háttér is. Végül azonban más irányba indultam el: az autósport ezentúl hobby lesz számomra. Furcsán és meglepően hangozhat ez a bejelentés, de végig gondoltam a jövőmet. Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, de véget vetek rali karieremnek"

Egy két emlékezetes pillanat Novikov VB-s pályafutásából:

 

 

 

 

Wilson szerint 2011 a privátok éve lehet
Ogier versenybe száll a DS3-mal

Krizsanyik Zoltán