Sainz és Al-Attiyah Volkswagennel a Deutschland Rallyn

Augusztus 13.
A Volkswagen a Rally VB iránti fokozott érdeklődését mutatja, hogy Carlos Sainz és Nasser Al-Attiyah a Scirocco R versenyváltozatával fut elő a jövő hétvégi Német Rallyn.

A Dakar győztes spanyol pilóta egy biogáz meghajtású Scirocco-t mutat be a Rally VB német állomására kilátogató közönségnek. Az autó nagyjából megegyezik azzal, amivel Németországban a Scirocco-k egy külön kupa keretein belül küzdenek egymás ellen, de a csapat mérnökei egy picit átalakítják hogy a rali pályáknak is megfeleljen. Az autó különlegessége, hogy káros anyag kibocsájtása 80 százalékkal kevesebb, mint utcai testvéréé, a motor teljesítményét 275 lóerőre húzták fel, és változtattak az autó futóművén is. "Ez egy remek lehetőség, hogy egy másik oldalunkat is megmutassuk." - mondta Kris Nissen csapatvezető. "Évente több mint 200 000 néző látogat el a versenyre."

Carlos Sainz utoljára 2005-ben vett részt világbajnoki futamon, nagy izgalommal tekint visszatérése elé. "Természetesen az én részemről remek érzés lesz visszatérni." - mondta a kétszeres világbajnok Sainz, akinek a Sciroccoban is Lucas Cruz diktálja az itinert. "Ami a Sciroccot illeti, úgy érzem jó móka lesz átgurulni vele a gyorsaságikon a rengeteg néző előtt."

Sainz pénteken, Al-Attiyah pedig szombaton és vasárnap vezeti fel a német rali mezőnyét.

A Volkswagen élénk érdeklődést mutat a megreformált Rally VB iránt, a motorsport részleg teljes vállszélességgel támogatja a Scirocco Rally VB-s programját, amire ha a vállalatvezetés is áldását adja 2012 mutatkozhatna be.

Fri