Sordo bajban érzi magát, navigátort cserél

Augusztus 6.
A Citroen Racing spanyol versenyzője lecseréli navigátorát, Marci Marti helyét az a Diego Vallejo veszi át, aki jelenleg a spanyol bajnokság címvédője.

Vallejo nem ismeretlen kezdő, különösen hazájában népszerű, hiszen 2009-ben testvére, Sergio Vallejo mellett egy GT3-as Porsche 911-essel megszerezte a spanyol aszfalt bajnoki címet, ami tulajdonképpen felér a nemzeti bajnoksággal.

Diego a Német Rallyn mutatkozik be a Rally Világbajnokságon és a tervek szerint az év hátralévő részében is Sordo mellett marad. "Változtatnunk kellett a kocsiban." - ecsetelte Sordo döntését. "Marc kiváló partner volt az évek alatt, hálás vagyok neki hisz sokat tanultam tőle, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy jobb ha külön folytatjuk."

"Azért esett a választásom Diegora, mert egyrészt személyesen is nagyon régóta ismerem, nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk. Másrészt nemrég volt egy tesztünk is, ahol azt kaptam vissza amit szeretnék. Biztos vagyok benne, hogy jó választás volt ebben a kritikus időszakban."

Dani Sordó és Marc Marti 2005 óta dolgoztak együtt, Marc a visszavonuló Carlos Sainz-tól érkezett a fiatal reménységhez.

A 2010-es év a navigátorcserék éve, a szezon kezdetekor Henning Solberg cserélte le hűséges társát Kato Menkerudot Ilka Minorra, majd félidőben öccse, Petter Solberg mellől szált ki Phil Mills.

PG Andersson-é lehet az egyik Mini WRC?
A Mini csatlakozik a 2011-es Rally Világbajnoksághoz
Grönholm érdekelt a Mini WRC programban

Fri