PG Andersson-é lehet az egyik Mini WRC?

Augusztus 6.
A Mini WRC-t készítő Prodrive-nál tett látogatást a minap a svéd tehetség, Per-Gunnar Andersson. Szerződést még nem kapott, de az autót tesztelheti, ha akarja.

A Ford után a Prodrive is szemet vetett a svéd tehetségre, Andersson a minap David Richards meghívásának eleget téve a Prodrive főhadiszállásán tett látogatást. A Prodrive egyenlőre csak tapogatózik, nem kínáltak konkrét szerződést Anderssonnak."Igazából csak körülnéztem, találkoztam pár emberrel, ennél több nem igazán történt." - mesélte PG a svéd VF újságírójának. "Szerződésről még nincs szó, de úgy tűnik érdeklem őket, elég komolyan. Felkínáltak egy lehetőséget, hogy tesztelhetem az autót, a labda most az én térfelemen van, meglátjuk."

PG immár azon szerencsések közé tartozik, akik már látták is a Prodrive új fegyverét. "Láttam az autót messziről, de néhány alkatrész, mint például a motor, még hiányzott. De jónak tűnik." A Mini motorja ugyanis nem itt, hanem Németországban, a Mini márkát birtokló BMW motorsport részlegén készítik. "Tudják a dolgukat, nem ma kezdték az ipart, biztos vagyok benne, hogy jó lesz."

Anderssonnak van már némi tapasztalat a jövőre bemutatkozó új generációs WRC-król, Malcolm Wilson jóvoltából mehetett pár kört a Fiesta RS WRC-vel, és jó eséllyel pályázik a Ford négy autójának egyikére a 2011-es szezonban. "Álomszerű lenne, ha nekem kellene választani, de az sem kizárt, hogy jövőre is szerződés nélkül maradok."

A Mini csatlakozik a 2011-es Rally Világbajnoksághoz
Grönholm érdekelt a Mini WRC programban
A Prodrive tesztre kész a Mini WRC-vel

Fri