S-WRC: Hanninen az élen a Skodával

Július 30.
Ugyan Jari Ketomaa volt az a Fiestával, aki vezetett az első négy szakasz után, de Hanninen megnyerte az ötödiket és így már csak egy 1,3 másodperces különbség maradt köztük a déli szervizre.


Fotó: KK Motorsport.ota.fi

Majd a délutáni első szakaszon kettejük párviadala rögtön véget is ért, ugyanis Ketomaának motorproblémái támadtak miközben a szerviz felé tartott és a csapat büntetést kapott, amiért pilótájuk túl későn hagyta el a szervizparkot.

Ketomaa balszerencséje tovább folytatódott, amikor délután három szakasz után elvesztett egy kereket Fiestájáról. Hanninen így egy megnyugtató fél perces előnnyel zárta a napot a szintén Fabiát vezető Matti Rantanen előtt.

"Ma reggel egy cseppet sem voltam ideges." - nyilatkozta Hanninen. "Nem hajtottam maximumon, de láttam, hogy a különbség Ketomaa és köztem nem volt olyan nagy. Az előnyünk most sem olyan óriási, szóval ügyelnünk kell rá, hogy megtartsuk ezt a sebességet. Az autó tökéletes, ezért nagyon boldog vagyok, a nap pedig fényesen süt, ami szintén nagyon kellemes."

Rantanen, akinek ez az első versenye a Skodával ennyire nem volt derülátó. "Eddig csak olyan autókat vezettem, amiknek öt sebességi fokozatuk volt, szóval időbe telik, míg hozzászokom, hogy ezen hat van. Ráadásul ezen a reggelen volt pár olyan rész ahol nem pont úgy mentünk, ahogy én azt szerettem volna..."

P-G Andersson ezen a versenyen a Skodával tért vissza, miután Bulgáriában a Stobart Csapattal állt rajthoz és jelenleg ő a harmadik. A svéd pilóta nem volt kifejezetten boldog az autójával a mai nap során.

Patrik Sandell jóvoltából a mai nap úgy zárult, hogy az első négy helyen Fabiák végeztek.

Kedvenc helyén bukott Hirvonen + videó
Hirvonen eldobta, nem kicsit, nagyon
Solberg megverte Hirvonent az első szakaszon + videó

Girls on Rally