P-WRC: Tanak dominált az első napon

Július 30.
A Mitsubishit kormányzó fiatal észt pilóta egyszer sem hibázott napközben és tetemes előnyt halmozott fel magának a második és egyben utolsó napra.


Fotó: KK Motorsport.ota.fi

Tanak így nyilatkozott: "Remek napon vagyunk túl. Finnországban vezetni szenzációs élmény, nagyon élvezem ezeket az utakat. Ugyan reggel a gyorsaságik egy részén kicsit puhább volt a talaj, talán az éjszaka esőzései miatt és ezzel együtt néhány kődarab is ki volt lökve az útra, de azért nem volt vészes. Az autó remekül megy."

A verseny elején még Juha Salo vezetett privát Mitsubishijével, de lecsúszott az útról és megsértette a felfüggesztését a hetedik gyorson és így Tanak ölébe hullott az első hely.

Tanulva a hibákból, amiket Törökországban és Portugáliában elkövetett Tanak úgy nyilatkozott, hogy sokkal megfontoltabban fog vezetni az utolsó napon. "Szeretném befejezni a versenyt." - mondta. "Ez a legeslegfontosabb."

A P-WRC-ből jelenlévő pilóták közül Patrik Flodin az, aki az összetettben a legjobban áll, és ha ez így marad, a svéd versenyző a Finn Rally végén előreléphet az első helyre az összetettben. Flodin napja azonban nem ment zökkenőmentesen, ugyanis egy törött kardántengely tette azt nehezebbé.

"Nem volt egy könnyű nap." - nyilatkozta a Subaruval versenyző pilóta. "Először az elülső kardántengellyel volt gondunk, majd a nyolcadik szakaszon egy törött lengéscsillapítóval gyűlt meg a bajunk. Nem voltam benne biztos, hogy eljutunk a célig."

Flodin technikai gondjai lehetőséget biztosítottal az új-zélandi Hayden Paddon számára, hogy megközelítse.

Jukka Ketomaki napja sem úgy alakult, ahogy azt elképzelte. A Lancert kormányzó pilóta defektet kapott a negyedik szakaszon és ezzel lecsúszott a harmadik helyről. Utána viszont a kilencedik és a tízedik szakaszon ő állította be a leggyorsabb időt és ezzel visszamászott a negyedik helyre.

Finn Rally Első Nap: Latvala az élen + videó
S-WRC: Hanninen az élen a Skodával
Kedvenc helyén bukott Hirvonen + videó

Girls on Rally