A Mini csatlakozik a 2011-es Rally Világbajnoksághoz

Július 27.
Hivatalos amiről hónapok óta suttogunk, a Prodrive és a BMW ma hivatalosan is bejelentette, hogy 2011-ben a MINI Contryman WRC-vel beszállnak a Rally Világbajnokság küzdelmeibe.

A csapat a 2011-es szezonban csak néhány kiválasztott futamon vesz részt, első teljes szezonjukra 2012-ig kell várnunk. A Prodrive által fejlesztett Mini Countryman WRC-t a jövő évi szabályoknak megfelelően 1,6 literes, négyhengeres turbófeltöltős motor hajtja, ami egyenesen a BMW Motorsporttól érkezik. Az autó alapjaiban megfelel az FIA Szuper 2000-es szabályainak, a turbóval és az őszkerék-hajtással kiegészítve pedig új generációs WRC lesz belőle. Az autó első tesztkilométereit 2010 őszén teszi meg, melyen már a privát csapatoknak is lehetőséget biztosítanak a próbára.

Ian Robertson, a BMW igazgatótanácsának tagja ekképp kommentálta a bejelentést: "Nagy örömre szolgál, hogy a MINI képviseltetni fogja magát a nemzetközi motorsport egyik legnépszerűbb ágában. A MINI vásárlók mindig is nagy érdeklődést mutattak a motorsport iránt. Meg vagyok győződve arról, hogy sikerül hozzáadnunk pár fejezetet sikeres rali történetünkhöz. A MINI Countryman kiváló alapot biztosít egy versenyképes versenyautó kifejlesztéséhez a Rally Világbajnokságra. A Prodrive-ban egy erős és tapasztalt partnerre találtunk. Az elkövetkező hónapokban kemény munka vár ránk."

"Ez egy nagyon izgalmas motorsport program." - mondta David Richards, a Prodrive elnöke. "A hatvanas években a MINI megrázta a világot, amikor a V8-as Fordokkal szemben megnyerte az egyik legkeményebb versenyt, a 4000 km-es Monte-Carlo Rallye-t. Hiszem, hogy a mi új MINI-nk kedvence lesz a legújabb rali rajongóknak, mint ahogy világszerte a MINI tulajdonosok milliói imádja. Már most jelentős számú privát csapat megrendelését vehettük fel a versenyautóra, az első autók a 2011-es szezonkezdetre el is fognak készülni."

Az autókat vezető pilóták nevére a sajtójelentés nem tért ki.

Sordo csatlakozik Raikkönenhez
A két Sebastien felveszi a harcot a finnekkel
Loeb nem fog kockázatot vállalni Finnországban
Grönholm érdekelt a Mini WRC programban

Girls on Rally