Bulgár Rally Első Nap: Loeb az élre tört

Július 9.
A Bulgár Rally első napja után úgy tűnik, senki sem képes megtörni Sebastien Loeb és a Citroen dominanciáját, ugyanis a francia az elmúlt 15 aszfaltos versenyen verhetetlen volt és most sem kevés hiányzik, hogy meglegyen a 16-ik is. Loeb a nap elején bezsebelt négy szakaszgyőzelmet és mindvégig hibátlanul vezetett.

"Négyszer állítottuk be a leggyorsabb időt. Nagyon elégedett vagyok az autóval." - mondta a hatszoros világbajnok. "A mai nap tökéletes volt és nagyon élveztem a vezetést. Reggel meg kellett találnom a ritmust és azóta úgy érzem, 100%-on autózom."

Dani Sordo második helyét Sebastien Ogier hibájának köszönheti, aki félrehallotta az itinert és egy kanyar bevétele helyett egyenesen leszáguldott az útról. A fiatal francia szerencséjére nem esett ki, csak visszacsúszott a hatodik helyre az összetettben. "Elég bántó a dolog, de sajnos a rallyban történnek ehhez hasonló rossz és egyben váratlan események."

Sordo 8 másodperces előnyre tett szert Petter Solberggel szemben és kétszer ért el második leggyorsabb időt. "A második hely megfelel nekem." - mondta a spanyol versenyző. "A holnapi hosszú nap lesz, de keményen fogjuk nyomni, bár Sebastien utolérhetetlennek tűnik."

Petter Solberg duplán örülhetett, hiszen képes volt két új dologgal is megbirkózni: egy új rallyval és egy új navigátorral. Eddig mindkét akadályt kiválóan vette. "Jól tudunk együtt dolgozni az új navigátorommal. Magabiztosnak éreztem magam és biztos vagyok benne, hogy holnap egy nagy csata van kilátásban köztem és Sordo között, ugyanis a kettőnk közti különbség nem számottevő és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy utolérjem." - mondta a norvég. "Az utolsó szakaszon Sebastient is majdnem sikerült megcsípnünk, de egyszerűen utolérhetetlen aszfalton." tette hozzá.

"Természetes, hogy mindketten idegesek voltunk egy kicsit az első gyorsasági előtt, hiszen ez volt az első hivatalos munkanapunk együtt." - mondta Solberg új navigátora, Chris Patterson. "Rengeteget teszteltünk erre a versenyre és úgy gondolom, eddig elég jól állunk."

A Ford továbbra sem tudta megtörni a Citroenek uralmát, hiszen Mikko Hirvonen a negyedik, Jari-Matti Latvala pedig az ötödik helyre kormányozta be a Focu WRC-t. "Reggel problémáink adódtak az itinerrel,” panaszkodott Hirvonen. „Emiatt nem igazán tudtunk lépést tartani a többiekkel. A napközbeni szervizben változtattunk egy-két dolgot az autón, így délutánra már javultak az eredményeink."

A hetedik helyre Per-Gunnar Andersson érkezett a Stobart színeiben, a nyolcadikat pedig a magyar Turán Frigyes kaparintotta meg (jó hír a szurkolóknak, hogy mindkét magyar induló kiválóan teljesít és még versenyben van).

A holnapi lesz a rally leghosszabb napja a maga 140km-es össztávjával.

Petter nyert, Kimi egált ment Loeb-bel
Helyi menők a Finn Rallyn
Solberg készen áll a kettős kihívásra

Girls on Rally