Két magyar páros a Bulgár Rallyn!

Július 1.
Végre megérkezett a jövő heti bulgár VB futam nevezési listája, Turán Frici nagy eséllyel pályázhat a pontszerzésre, Bessenyei Zoltán első világbajnoki futamára a dízel Astrával készül.

A szezon első aszfaltversenyére, ami Bulgária első világbajnoki futama is egyben, mindössze 11 páros nevezett WRC-vel. A Citroen aszfalton továbbra is Sordót látja el gyári autóval, Ogier Bulgáriában marad Raikkönen mellett. A Stobartnál Henning Solberg helyére PG Andersson érkezik, Henning ahogy arról már korábban beszámoltunk egy szuper 2000-es Fiestát próbál ki ezen a versenyen. A gyáriak mellett mindössze három privát páros próbál szerencsét, Petter Solberg első alkalommal versenyezhet új navigátorával, Chris Pattersonnal, Jean-Marie Cuoq és Turán Frici pedig egy-egy 307-es Peugeot-t volánját pörgetheti.

A Világbajnokság történetében magyar versenyző még sosem szerzett pontot, erre most Turán Fricinek hatalmas esélye van, hiszen a 10 pontszerző helyre, mindössze 11 WRC nevezett. Friciék mellett szól még, hogy valamennyi közvetlen riválisa számára ugyanannyira ismeretlenek lesznek a pályák, sőt vonalvezetésük és a burkolat állítólag nagyon hasonlít az itthoniakhoz. Arra is rég volt példa, hogy egy világbajnoki futamon két magyar autóért is szoríthassunk, mivel Bessenyei Zoltán és Papp György is rászánta magát hogy rajthoz áll, ezért most erre is lesz lehetőségünk. Zoliék hat ellenfelet kaptak az A/7 géposztályban, Franceso Parli egy R3-as Clioval, Filip Igov pedig egy 306-os Peugeot-val érkezik, a további négy Clio a Junior WRC-ben érdekelt.

A Bulgár Rally-n összesen 49 páros állhat rajthoz, ebből 11 WRC, 10 junior, 5 Szuper 2000-es és 5 E9-es Mitsubishi.

Rally Bulgaria nevezési lista

Fri