Selyemút Rally, Olimpiai kiadásban

Április 27.
A második Selyemút Rally előkészületei, mely Szeptember 11 és 18 között kerül megrendezésre, már elkezdődtek. Az idei versenyen az autós és kamionos csapatoknak Szentpétervárról Stochi-ba kell eljutniuk, egy közel 4000 km-es távon.

A kezdeti pályatervezési munkálatokat követően a szervezők bejelentették az érintett városokat és a program részleteit Szentpéterváron, mely után a Selyemút Rallyn résztvevő csapatok regisztrációs kampányba kezdtek. A ‘Dakar Series’ védjegy a komoly kihívást jelentő verseny garanciája azon csapatok számára, akik a versenyre jelentkeznek. A 8 napos rally változatos terepen zajlik, mind a pilóták mind pedig a navigátorok ügyességét a végletekig próbára téve. A Selyemút Rally a 2010-es év igazi kihívása lesz. Észak Oroszország tájainak, a kalmikiai homokképződmények és a kaukázusi vonulatok felfedezése közben a csapatoknak folyamatosan a toppon kell lenniük. Csakúgy, mint a Dakaron, a koronát az viheti el a verseny végén, aki megtalálja a tökéletes egyensúlyt a sebesség és a szabályszerűség között.

A Selyemút Rally Sotchi-ban ér majd véget, mely város 2014-ben a Téli Olimpiának ad otthont. Tudva ezt, a verseny igazán ünnepély es jelleget ölt, mely biztosan idevonzza a bajnokokat. A kamionos kategóriában a legfélelmetesebb kihívó felek között Gerard De Rooy (Ginaf) és Ales Loprais (Tatra) jelenlétére számíthatunk, hogy megmérkőzzenek a Kamazos Firdaus Kabirovval és Vladimir Chaginnal akik most hazai pályán indulhatnak. Az autós kategóriában Carlos Sainzt várjuk vissza egy Volkswagenes címvédésre. Valamint a BMW X-Raid Team pilótái is - akik mindig szomjaznak egy jó versenyre - kipróbálhatják magukat a 2011-es Dakar Rally előszobájában. Végül, de nem utolsó sorban a nyughatatlan magán csapatok, mint a Dessoude, az SMG vagy a JMB Stradale Off Road szintén csatlakozhat a versenyhez, ami nem kevés fejfájást okozhat a nagy gyári csapatoknak.

A Selyemút Rally 2010 állomásai:
1. nap, Szombat, Szeptember 11.: Saint-Petersburg - Staraya Russa
2. nap, Vasárnap, Szeptember 12.: Staraya Russa - Vyazma
3. nap, Hétfő, Szeptember: Vyazma - Lipetsk
4. nap Kedd, Szeptember: Lipetsk - Volgograd
5. nap, Szerda, Szeptember 15: Volgograd - Astrakhan
6. nap Csütörtök, Szeptember 16: Astrakhan - Elista
7. nap , Péntek, Szeptember 17: Elista - Stavropol
8. nap, Szombat, Szeptember 18: Stavropol – Sotchi

További információt található a www.silkwayrally.com oldalon.

Opel Dakar Team