Solberg is győzelemmel melegített

Január 31.
Lemásolva márkatársa, Dani Sordo, finnországi sikerét, 12-ből 12 szakaszgyőzelemmel nyert felkészülési versenyén Petter Solberg, mögött Marcus Grönholm és Andreas Mikkelsen ért célba.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Petternek sem volt túl sok kategóriatársa, legnagyobb ellenfelei mind N csoportos autókkal vettek részt a Svully Rally Dhabi-n. Solberg ugyanazzal a matricázatlan, fekete sárvédős, piros lökhárítós fehér C4-essel állt rajthoz, amivel a múlt hétvégén is versenyzett, miközben Grönholm, Mikkelsen és Flodin egy-egy N14-es Subaru Imprezával gyűjtötte a tapasztalatokat.

A -15 fokos hidegben megrendezett verseny 3 pályából állt, valamennyit háromszor kellett teljesítenie a mezőnynek. Petter a múlthétvége óta változtatott a C4-es beállításain és elmondása szerint az autó ettől sokkal jobb lett. A futamgyőzelem nem is jelentett számára problémát, valamennyi szakaszt magabiztosan nyerte, a célba 5 és félperces előnnyel érkezett az első helyen.

Az igazi harc a második helyért alakult ki, de Andreas Mikkelsen hiába volt hat szakaszon is gyorsabb a kétszeres világbajnok Marcus Grönholmnál, a finn a hosszú pályán eldöntötte az ezüstérem sorsát, a negyedik helyen a Skodát szintén Subarura cserélő Patrik Sandell érkezett célba.

Együtt melegít 4 Világbajnok
Petter Solberg hóban játszott a C4-essel
Grönholm Focusszal a Svéd Rallyn

Fri