Hirvonen még mindig lépéselőnyben

Január 21.
A Rallye Monte-Carlo második napján is őrzi előnyét az élen Mikko Hirvonen, Meeke bukása után Hanninen a második, a remekül hajrázó Ogier a harmadik helyre kapaszkodott fel.


Mikko Hirvonen

A Peugeot-val rajthoz álló Sebastien Ogier egy hatalmas hajrával fejezte be a Monte Carlo Rally második napját. Az ötödik szakaszgyőzelme volt a tizedik gyorson, mellyel a finn Juho Hanninen mögé zárkózott fel 22 másodperccel. Az első nap szinte kitűnő teljesítményt nyújtó Mikko Hirvonen folytatta jó szereplését, és csütörtök estére már közel 48 másodpercre növelte előnyét a Skodával szemben.

A nap eleje sok versenyző számára nem hozott kellemes helyzetet. Az IRC címvédő, Kris Meeke például az ötödik gyorson megcsúszott a jégen, melynek következtében egy hídnak csapódott autójával és leesett az útról - a verseny feladására kényszerült

Defektekből sem volt hiány: a nap első gumi gondját Gardemeister gyűjtötte be.


Juho Hanninen

A hatodik, St. Bonnet-i részen Stephane Sarrazzin-t említhetjük meg, aki sietségében szintén leesett az útról - de Meeke-vel ellentétben - még ha két perc hátránnyal is, de a francia folytatni tudta a versenyt. A defektet követően Garde tovább küzdött, ezúttal szögek nélküli gumikkal.

Egy kis izgalom is keveredett Hirvonen biztosnak tűnő vezetésében, ugyanis egy defektet követően 5 kilométeren nem tudta a maximumot autózni Mikko. Ennek ellenére összetettben még mindig az élen állt, hiszen a gyorson sikerült az ötödik helyre behoznia az M-Sport autóját.

A hetedik gyors már Mikkoé volt, óriásit autózott a finn. A szakaszon 23 másodpercet adott a második befutónak, Nicolas Vouilloz-nak. A Skoda egyik nagy esélye Kopecky elkezdte a felzárkózást, azonban egy defekt megint keresztbe szőtte terveit.


Sebastien Ogier

A nap másik nagy kiesője Meeke mellett Bryan Bouffier. A francia a legjobb N-esként az összetett tizenegyedik helyről búcsúzott a nyolcadik gyorson. Defektet kapott, mely után még kilométereket tett meg, azonban a leszakadt gumidarabok következtében már az elektronika is veszélyeztetve volt.

Pénteken még öt szakasz vár a versenyben maradott párosokra, ahol Hirvonen növelheti de akár csökkenhet is a hátránya. A finn elmondta: "Nehéz futam, de amennyire tudom, odateszem magam. Nem tartom soknak ezt a 48 másodpercet, hiszen Monte Carlo-ban vagyunk, ahol a pályákon bármi megtörténhet..."

Rallye Monte-Carlo 2. nap, Nem hivatalos eredmény:
1. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN), Ford Fiesta S2000 3:12.44,0
2. Juho Hänninen/Mikko Markkula (FIN), Skoda Fabia S2000 +47,7
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (F), Peugeot 207 S2000 +1:10.3
4. Nicolas Vouilloz/Benjamin Veillas (F), Skoda Fabia S2000 +1.34,3
5. Stephane Sarrazin/Jacques-Julien Renucci (F), Peugeot 207 S2000 +6.06,0
6. Franz Wittmann Jr/Klaus Wicha (A/D), Peugeot 207 S2000 +6.53,8
7. Guy Wilks/Phil Pugh (GB), Skoda Fabia S2000 +7.07,3
8. Bruno Magalhaes/Carlo Magalhaes (P), Peugeot 207 S2000 +7.12,8
9. Jan Kopecky/Petr Stary (CZ), Skoda Fabia S2000 +7.24,4
10. Toni Gardemeister/Toni Tuominen (FIN), Fiat Punto Abarth S2000 +9.13,0

Meeke búcsúzott
Hirvonen meglépett
Gardemeister meglepte a mezőnyt

Lara