Nemcsak az év vége miatt pezsgőztek

December 30.
A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős pezsgőzött. Egyelőre még nem évbúcsúztatás gyanánt (az csak később jön), hanem azért, mert megnyerte az idény utolsó hazai versenyét, a Szilveszter-ralit

"Hogy miért álltunk rajthoz? Mert szeretünk versenyezni, és persze nyerni is - mondta a Synergon Turán Motorsport pilótája, Turán Frigyes. - Most összejött a győzelem, s persze, nagyon örülünk neki, főleg úgy, hogy mozgalmas, s nem is éppen gondmentes napon vagyunk túl..."

A Hungaroringen és környékén megtartott viadal első két gyorsaságija remekül sikerült az ezúttal Subaru Impreza WRC-vel száguldó páros számára. A második szakaszra menet azonban felforrt a fékolaj, úgyhogy levegős fékkel kellett végigcsinálni. Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy minden féktávon legalább hússzor kellett fékezni a megfelelő hatás eléréséhez. Frici lába egy kicsit elfáradt, de nem törődött vele, hiszen a vezetés még így is megvolt. De ezután jött csak a java.

"A második körre menet gondunk támadt: észrevettük, hogy csak három henger megy, így kellett végigautózni a két gyorsaságin. Arra számítottam, nagyon megvernek majd minket, de hála Istennek nem így lett: mindössze öt tizedmásodperces (!) hátránnyal fordultunk az utolsó körre - a Super2000-es Fabiával autózó Jaroslav Orsák állt az élre. A végét megnyomtuk, és akkor szerencsére már gondunk sem volt, úgyhogy két szakaszgyőzelemmel zártuk a versenyt, az idényt pedig futamsikerrel, aminek nagyon örülünk, mert bár egy kicsit technikai fölényben voltunk a többiekhez képest, az autó azért megnehezítette a dolgunkat."

Ami a Subarut illeti, az mindig is tetszett Fricinek, főleg, hogy most alkalom adódott arra is, hogy igazán gyorsan menjen vele. A Bozian Peugeot 307-es motorerőben és hajtásban fejlettebb volt, és az ötsebességes után a hatsebességes váltóval is jóval több meló volt, de a páros nem bánta. Már csak azért sem, mert most erre volt lehetőség - arról nem beszélve, hogy így egy kicsit el lehetett nyújtani a szezon végét, aminek köszönhetően talán nem lesz elviselhetetlenül hosszú a száguldás nélküli téli szünet.

Köszönjük a Támogatóinknak!

Synergon Turán Motorsport