Évbúcsúztató, győzelemmel

December 30.
Sikerekkel búcsúzik a 2009-es évtől a Korda Racing, Turán Frigyes és Zsíros Gábor a csapat Subaru Impreza WRC-jével megnyerte az év utolsó hazai versenyét, a Szilveszter Rallyt.

A Korda Racing manapság már ritkán áll rajthoz egyetlen versenyautóval, és nem volt ez másképp a Szilveszter Rallyn sem, a Turán-Zsíros kettős az Impreza S9 WRC-t, a Bujdos-Balázs duó pedig az idei év N csoportos szabályai szerint építettet Impreza STi N11-et állította hadrendbe a szezon utolsó hazai versenyén.

A kissé szokatlan időpontban, december 29.-én kedden, megrendezett versenyt hat aszfalt gyorsasági alkotta, a pályákat pedig hazai autósport szentélyében a Hungaroringen én annak környékén jelölték ki. Mindkét páros elégedetten érkezett célba, Turánékat az abszolút győzelemhez segítette az Impreza WRC, Bujdos Miki pedig az abszolút nyolcadik helyre kormányozta az N csoportos autót.

Korda Erik: - Nagyon örülök mindkét páros eredményének és ezúton is gratulálok nekik, ez a siker megadhatja az alaphangot az előttünk álló évnek. A WRC-ben a verseny felénél kihagyott az egyik henger, amit a fiúk a szervizben hamar orvosolni tudtak, de Friciék ekkor átmenetileg átadták az első helyet. Az utolsó körben már nem volt semmi gond és két szakaszgyőzelemmel visszaelőzték a cseh Jaroslav Orsákot, megszerezve ezzel a győzelmet.

- A mi Prodrive építésű, N csoportos Subarunkban még az idei szabályoknak megfelelő 32 mm-es turbószűkítő volt, miközben a Mitsubishi-sek nagy része a jövő évre készülve már a nagyobb, 33 mm-es építette be, amivel kicsit előnybe kerültek velünk szemben. Bujdos Miki sem ment még ezzel az autóval, de mindezek ellenére fantasztikusan teljesített, az abszolút nyolcadik helyen ért célba, olyan autó nem is tudta megelőzni, ami megfelelt volna az idei N csoportos szabályoknak.

- Bár az idei szezon számunkra csak most ért véget, már gőzerővel készülünk az előttünk álló évre. Ami biztos, hogy jövőre a hazai Tereprali Bajnokságban is két autóval támadunk és hamarosan elkészül az év elején vadonatúj onnan vásárolt és a Mecsek Rallyn megsemmisült 2007-es Subaru WRC. Erre és a 2003-as autóra is nagyon komoly tárgyalásokat folytatunk külföldi versenyzőkkel, ami le is kötné az erőnket egész évre, de természetesen szeretnénk a Magyar Rali Bajnokságban is képviseltetni magunkat. Az a baj, hogy a bajnokság körül még elég nagy a bizonytalanság, és így nehéz bármit is tervezni.

- Ezúton szeretnék minden kollégámnak, Partnerünknek és valamennyi rali szerető embernek Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánni!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft., Alp-Favill Kft 96 Kft

Korda Racing