2009-et búcsúztatjuk a Hungaroringen

December 28.
Családi - baráti körben búcsúztatja az idei évet a Synergon Turán Motorsport, ám még mielőtt a pezsgőspohárért nyúlna, egy jóízűt autózik a Hungaroring környékén megrendezett Szilveszter Rallyn.

- Legalábbis ezt tervezzük - nevet Frici, majd sietve hozzáteszi: a Mikulás Rally nem sikerült túl jól, viszont a 2009-es évtől muszáj méltóképp elköszönni, így Gáborral beleadunk apait - anyait, és mindent szeretnénk kihozni a Subaruból, ezzel is megköszönve partnereinknek és a nézőknek az idei évet.

Friciék ugyanis ezúttal nem a Peugeot 307 WRC-vel, hanem egy Subaru WRC-vel indulnak.

- A Korda Racingnek köszönhetően kaptuk meg az autót, s remélhetőleg jól tudunk együttműködni ezen a meghívásos országos versenyen, ahol a 160 induló között a hazai nagyságok mellett igen előkelő nemzetközi versenyzők is képviseltetik magukat. Az egyik legnagyobb durranásnak ígérkezik, a cseh fiúk által hajtott S2000-es Skoda Fabia, ami a 2010-es szezon nehéz bombázójának számít. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mutatkozik be a gép a mogyoródi pályán.

A verseny után Friciék behúzzák a kéziféket - már ami a versenyzést illeti - és bulizással búcsúztatják az óévet.

- Nem csak a Szilveszter Rallye számít hagyománynak, hanem az egyik jó barátunk által rendezett 30-i buli is, ahol természetesen feleségemmel együtt idén is képviseltetjük magunkat. Az év utolsó napját pedig a gyerekekkel és családos barátainkkal együtt töltjük. Hogy 2010-ben visszatérünk a volán mögé, az egészen biztos, ám ezen kívül semmi más nem az, a részletek még előttünk is homályosak. Amit ígérhetek, hogy az Országos Bajnokságon ott leszünk, s megpróbálunk minél több külföldi versenyen is rajthoz állni, amikor csak lehet, autóban ülünk majd!

Synergon Turán Motorsport