Abu Dhabi VB-re kandidál

December 18.
Jövőre Abu-Dhabi is és megcélozhatja a világbajnoki naptárba kerülést, decemberben Szuper 2000-es autókkal rendeznek kandidáló futamot.

Érdekes, hogy Abu Dhabi kandidáló versenye egyetlen bajnokságnak sem lesz része, pusztán az FIA felügyelete mellett fogják megrendezni, de hát a pénz nagy úr, abból pedig akad arrafelé, Abu Dhabi évek óta komoly összegeket költ el a Ford gyári rali csapatának támogatására. A szervezők magabiztosak és abban bíznak, hogy mivel a versenyt Szuper 2000-es autóknak rendezik, aminek utódja 2011-ben váltja a jelenlegi WRC-ket, sokan választják versenyüket tesztelési célzattal.

"Természetesen el fognak jönni, erős részvételünk lesz!" -mondta nem kis önbizalommal Ahmed Hussain, az Abu Dhabi Turisztikai Hivatalának igazgató helyettese. "Nem a díjakról fog szólni. A rali a világ minden versenyzője számára megleptés lesz, mindenki el akar majd jönni. Sokat segít az elmúlt években kialakult kapcsolatunk a csapatokkal, versenyzőkkel és gyártókkal, szeretnénk ha részvételükkel támogatnának minket a Rally Abu Dhabi 2010 megrendezésében.

A hírek szerint sikeres rendezés esetén már 2011-ben világbajnoki futamot rendezhetnek az Emirátusokban, amiben van némi ellentmondás, mert a szövetség naptárát októberben szokta végelgesíteni, a Rally Abu Dhabit viszont csak decemberben fogják megrendezni.

Fri