Colin a Motorsport Legnagyobb Hőse

December 16.
A brit hetilap, a Motorsport News minden idők legnagyobb motorsport hősének választotta a tragikusan elhunyt rali világbajnokot, Colin McRaét, Ayrton Senna és Jim Clarck előtt.

Colin McRae 25 évesen 1995-ben egy Subaru Imprezával szerezte meg a világbajnoki címet, ezzel a mai napig ő a legfitalabb világbajnok. Pályafutása alatt számos márkánál megfordult, tagja volt a Subaru, a Ford, a Citroen és a Skoda csapatának is, ez idő alatt 25 világbajnoki futamgyőzelmet szerzett. Halálhíre az egész világot megrázta, fiával és barátjával együtt 2007-ben zuhant le helikopterével, a baleseben mindannyian életüket vesztették.

A Motorsport News 10 évente tartja meg szavazását, melyen Colin legutóbb is az előkelő negyedik helyen végzett, Ayrton Senna, Jim Clarck és Nigel Mansell mögött.

A díjat Colin édesapja, Jim McRae vette át megható szavak közepette. "Ez igazán nagyszerű hír, elakadt a lélegzetem, amikor megláttam a listán szereplő neveket, kiket előzött meg."

A 100-as listán több meglepő eredménnyel találkozunk, az aktív F1-es világbajnokok közül Lewis Hamilton a 25., Jenson Button csak a 43., az F1-ről jövőre ralira váltó Kimi Raikkönen pedig csak a 72. helyen szerénykedik, amiben valószínűleg az is szerepet játszik, hogy ő nem brit.

Legendák és sztárok a Colin McRae Stages Rallyn
Elhunyt Colin McRae

Fri