Kovalainen Protonnal ralizhat

December 16.
A Lotus Forma 1-es csapatának finn pilótája egy Proton Satria Neo S2000 volánjánal ejtheti meg ralis bemutatkozását az Arctic Rallyn

A választás kézenfekvő, sőt szinte kötelező is, hisz a maláj autógyár a Lotus márka és az F1-es csapat tulajdonosa. Bár Heikki munkáltatójától hivatalos rajtengedélyt még nem kapott az Arctic Rallyra, de ha dédelgetett álma megvalósul, akkor a zárt aszfaltpálya után a havas erdei utakon is összemérheti erejét Kimi Raikkönennel. Igaz csatájuk nem lenne egyenlő felek küzdelme, mert amíg Kimi a hatszoros világbajnok Sebastien Loeb Citroen C4 WRC-jével versenyezhet, addig Kovalainennek be kell érnie egy szívós Szuper 2000-es autóval.

Kovalainenről tudni kell, hogy mindig is nagy rali rajongó volt, korábban Janne Tuohinónak diktálta az itinert, épp az Arctic Rallyn, és egy privát teszten már kipróbálta a Citroen C4-es WRC-ét is.

A Proton Satria Neo S2000-et készítő MEM tuning csapat vezetője Chris Mellors eképp kommentálta a hírt. "Heikkit nagyon érdekli a rali autó, nagyszerű lenne ha közösen összehozhatnánk valamit." Mellors azt is elárulta, hogy szükség esetén tudna autót biztosítani Kovalainennek.

A Proton eddigi legnagyobb sikerét az IRC skót szezonzáró futamán érte el, Alister McRae az abszolút második helyre hozta be a Satriát.

Raikkönen megtölti a szállodákat
Kovalainen is ralizi akar!

Fri