Negyedszer is megpróbálja Kubica

December 15.
Robert Kubica, a lengyelek Forma 1-es sztárpilótája a hétvégén negyedszer is megpróbál rali versenyen célba érni.

A lengyel fiúnak eddig nem túl fényes a ralis mérlege, első versenyén, az olasz Rali Taormina-Messinán a harmadik gyorsaságin leesett az útról, a verseny számára itt be is fejeződött. Másodszorra Franciaországban próbált szerencsét, azon a Rally Du Var-on, melyen a hatszoros világbajnok Sebastien Loeb és felesége, Severine Loeb gyűjtötte be a győzelmet, és ahol Kubica műszaki hiba miatt kényszerült korai búcsúra. Az elmúlt hétvégén harmadszorra is szerencsét próbált, a helyszín ismét Olaszország, az I. Driver Rally Show elnevezésű rendezvény, ahol a szerencse még mindig nem állt mellé, ezúttal a Renault üzemanyag pumpája bizonyult a leggyengébb láncszemnek.

Kubica azonban kitartó, és az előttünk álló hétvégén tesz még egy próbát, hogy végre meglássa a célt. Jakub Gerberrel és az a már szokásosnak tekinthető R3-as Renault Clioval benevezett az olasz Rally Internazionale Ciocchetto-ra.

Az abszolút győzelemért az olasz aszfaltbajnok, Felice Re egy Citroen Xsara WRC-vel, Paolo Ciuffi egy Subaru Impreza S12B-vel, Nicola Caldani pedig szintén egy Impreza WRC-vel száll harcba.

Raikkönen megtölti a szállodákat
Kubica bukott első versenyén
Novemberben kétszer is ralizik Kubica

Fri