Murva rali Borsodban!

December 12.
Veszprém és Szombathely mellett egy borsodi murvafutam is bekerült az ORB előzetes naptárába, az RSO Team a Miskolc Rally mellett augusztus végén a 7. Borsod Rallyval murván is futamrendezésre készül!


fotó: Fri

Jövőre ismét két első osztályú futamot rendezhet a Jacsó Tibor nevével fémjelzett RSO Team, tradicionális versenye, a Miskolc Rally mellett, a Zemplén Rallyk reinkarnációjaként 7. Borsod Rallyn néven új fába vágja a fejszéjét. A csapat a bajnokság augusztus végi fordulóját murvás talajon szeretné megrendezni. ”Közel két évtizede szervezünk kis csapatunkkal rally-versenyeket, és mindig is törekedtünk a folyamatos megújulásra. A jövő évi terveinkben újra két verseny megszervezése szerepel, az aszfaltos Miskolc Rally mellett egy murvás futamot is szeretnénk megrendezni Borsodban." - nyilatkozta lapunknak Jacsó Tibor. "Részleteket egyelőre nem árulok el, annyit azonban kijelenthetek, hogy normális rendben folynak az előkészületek, és augusztusban egy teljesen új rallyesemény debütálhat a versenynaptárban. Borsodot eddig elsősorban az aszfaltos versenyek oldaláról ismertük, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne másik arca. Akár két darab murvás versenyt is meg lehetne rendezni, pályában nem lenne hiány. Az új verseny programjában akár több 17-18 kilométeres pálya is szerepelhet."

Talán épp a murvás verseny adhat új lendületet a jövőre 17. alkalommal megrendezésre kerülő Miskolc Rallynak, Jacsó Tibor bizakodva tekint a megyeszékhely jövő évi versenye elé. "El kell ismernem, hogy az elmúlt években egy kicsit elszürkült a Miskolc Rally, de azt is be kell látni, hogy a lehetőségeink is be voltak korlátozva. Sajnos, a Vredestein kiválása óta a verseny évről-évre pénzügyi nehézségekkel küzd, a folyamatos megújulás és fejlesztés kizárólag ezért maradt el. Van azonban esély, hogy jövőre ismét sikerül egy komoly névadó partnert a verseny mellé állítanunk, akivel hosszú távon gondolkozhatunk. A pályák kiválasztásánál is egyre nehezebb a helyzetünk. Nagyon erős a természetvédők befolyása az engedélyezésekkor, és ezen túlmenően, az útvonal kiválasztáskor nekünk figyelembe kell vennünk az aktuális sportszabályokat is. Egy rally - az igazi rally - megszervezése közel sem abból áll, hogy lezárjuk a bükkszentlászlói vagy a szőllősardói utat, és le-fel kocsikázik rajta a mezőny, mi pedig megpróbálunk bezsebelni ez által némi - kétes - népszerűséget."

Országos Rallye Bajnokság naptár tervezet
Március 26-28 Start Autó Rallye, Eger
ORB-R2-HIS
aszfalt
Április 23-25 17. Miskolc Rally, Miskolc
ORB-R2-HIS
aszfalt
Május 21-23 Salgó-Gemer Rally
ORB-R2-HIS
aszfalt
Június 18-19 Szombathely Rallye 2010
ORB-R2-HIS
murva
Július 23-25 Veszprém Rallye
ORB-R2
murva
Augusztus 19-20

7. Borsod Rally

ORB-R2
murva
Szeptember 25-26 Baranya Kupa, Komló - Rallye2
R2-HIS
aszfalt
Október 28-30 43. Allianz Hungária Rallye, Pécs
ZT-ORB-HISEB
aszfalt

 

Fri