Hokiznak a Ralisok

December 11.
Ne tessenek rosszra gondolni, az örömszerzés társas-jeges módját választotta magának jó néhány cseh raliversenyző, Karel Trneny, Peter Gavlák, Jan Tomanek és társai a cseh Mikulás Rally után jönnek össze egy jégkorong meccs erejéig.


fotó: C. Kresničer

Köztudott, hogy a cseheknél komoly hagyománya van a jégkorongnak, akárcsak a ralinak, így aztán nem csoda, hogy idén már harmadszor kerül megrendezésre a Rally Ice Tour rendezvény, a könnyed hangulatú hoki meccsen raliversenyzők mérik össze erejüket. A meccsre közvetlenül a Mikulás Rally Slusovice után a Zlín-i jégcsarnokban kerül sor. " Nem az eredmény a fontos, hanem hogy jól érezzük magunkat"-nyilatkozta a szervező. " Így a szezon végén a versenyzőknek egy jó móka a közönségnek pedig remek szórakozás."

A csapatok összeállítása:

Világos:
Kapus - Vopatril
Védők: Barvík, Kubala-Drímal, Stiksa-Skácelík, Mader
Csatárok: - Turecek, Horácek, Havlik - Selesovsky, Tomanek, Novak P. - Rehak, Janis Chludil

Sötét:
Kapus: Ondra
Védők: Chrastecky, Merta - Kratochvil, Vecerka - Homolka, körte
Csatárok: Jelinek, Hejtmánek, Cross - Trneny, Vlcek J., Prásil - Rehácek, Kozmín Z., M. Kozmín - Pondelícek

A futamra remek kis mezőny jött össze és magyar érdekeltségről is beszámolhatunk, Jaromír Tomastík a Korda Racing Subaru WRC-jével áll rajthoz, kis Béres pedig a megszokott Szuper 2000-es Peugeotját küldi harcba. Szintén WRC-vel nevezett, Pavel Valousek és Lubomír Minarík, mindketten egy-egy Skoda Ocativiával, valamint Milan Pantálek aki egy Fabiával próbál szerencsét.


fotó: Autosport.cz

A Szuper 2000-es mezőnyre sem lehet panasz, Franz Wittmann junior itt debütál a Szuper 2000-es Skoda Fabiával, Béres Joskó marad a Peugeotnál, Antonin Tlusták és Roman Odlozilik pedig szintén Fabiával csapat. Az N csoportos mezőnyből kiemelkedik a cseh Rallysprint bajnok, Jaroslav Orsák, aki megszokott EVO IX-es Mitsubishijében veszi fel kesztyűt.

Fri