A Junior Világbajnok is a Fiestát választotta

December 11.
Bár a Ford Szuper 2000-ese még nem is homológ, máris komoly ügyfélnévsorral bír, amihez most az idei év Junior Világbajnoka, Martin Prokop is csatlakozott.

Prokop hiába lett Loeb, Sordo és Ogier után Junior Világbajnok a Citroen színeiben, a franciák nem számolnak a cseh versenyzővel, aki a hosszú távú együttműködés reményében úgy döntött pályafutását a Forddal folytatja, 2010-ben egy S2000-es Fiestával részt vesz az FIA Szuper 2000-es Világbajnokságon, amit később Fiesta RS WRC-re cserélhet. Az autót Prokop saját csapata, a Jipocar Racing Team fogja üzemeltetni.

"Azért döntöttem a Fiesta mellett, mert egy remekül és csodálatosan megépített autó." - mondta Prokop."A Ford tiszta jövőképet vázolt fel a fiatal versenyzőknek, az autó 2011-ben könnyen átalakítható lesz új generációs WRC-vé, ami ideális számomra."

Az autót készítő M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson megerősítette, hosszú távon terveznek Prokoppal. "Nagy várakozással tekintünk a közös munka elé, minden technikai segítséget meg fogunk neki adni. A Fiestára már most is nagy az érdeklődés, izgalmas bajnokság lesz Szuper 2000-es Világkupa.”

Prokop a világbajnoki futamok mellett hazai közönségének is szeretné megmutatni az autót, tervei közt szerepel, hogy rajthoz áll a Bohemia és a Barum Rallyn.

Fri